Estàs aquí

Immigració

Ja hem perdut el compte, però des de ja fa alguns anys, a Berchmans dediquem un dels trimestres a formar-nos a partir de sessions en format de seminari. Just hem finalitzat aquest període i en podem compartir el balanç amb tots vosaltres a través de la web del Casal. Us podem confessar que bona part de nosaltres estem "impactats". I ens expliquem: el seminari l'hem dedicat a abordar el problema de la immigració amb l'ajuda de la Maria Lluïsa Gironès, de l'associació Àkan de Girona (www.akan.cat).

No us heu d'imaginar sessions teòriques sobre inmigració, ni polítiques, ni sociològiques, ni de debat entre uns a favor de la inmgració i d'altres en contra. Simplement era una llista d'històries personals, a quina més dura, de realitats de la immigració que ens van colpir deixant sovint en silenci la sala del Casal del 3er pis on ens reuníem. Sensació d'impotència barrejada amb espurnes d'admiració pel compromís de persones creients que han pres una opció radical pels més pobres entre els pobres de la comunitat immigrant. "De veritat no hi ha esperança per a moltes d'aquestes persones?", preguntàvem. "Molt sovint tens la sensació que no n'hi ha", ens contestava.

Es fa difícil de compartir les sensacions viscudes però hem descobert un blog de la pròpia Maria Lluïsa Geronès que us recomanem de seguir i on hi trobareu sensacions similars a les que hem viscut a Berchmans en les darreres setmanes (www.akan.cat/blog).

La foto també té la seva curiositat. Són collarets elaborats pels propis immigrants de l'Associació Ákan. Si voleu fer comandes de collarets, truqueu al 606015015, demanant per Milós.

I Bon Nadal a tots!