Visualitza l'agenda del Casal Visita el facebook del Casal Loiola Contingut sindicat

Qui som?


Les Comunitats de Vida Cristiana (CVX) són el nucli fundador i impulsor del Casal Loiola. Les CVX són un moviment cristià mundial de vocació personal, laica i d’inspiració ignasiana. A través del discerniment els seus grups s’obren al nostre món responent a les crides més urgents i universals.

En aquests moments formen part del Casal Loiola les comunitats següents: CVX Fòrum Adults (Congregacions Marianes), CVX Fòrum Joves, CVX Berchmans i CVX La Vinya.
El Casal és també la seu de CVX Catalunya.

 

CVX Forum JovesCVX Fòrum Joves: Comunitat de Vida Cristiana, de laics professionals amb compromís personal i espiritualitat ignasiana. Té el seu origen, fa més de trenta anys, gràcies a CVX Fòrum Adults i a Joan Martí Tusquets, s.j. Actualment són nou grups, que tenen reunions regulars, trobades comunitàries, que celebren la Pasqua familiar, oberta a tothom i que senten com a missió comunitària el desenvolupament del Casal Loiola, com a centre de referència per viure la fe a Barcelona.

 

Congregació Mariana - CVX Fòrum Adults és una CVX amb compromís personal i espiritualitat ignasiana. L'Eucaristia és l'eix central de la seva vida comunitària.

 

CVX Berchmans: Comunitat de Vida Cristiana, de seglars professionals amb compromís personal, espiritualitat ignasiana, origen de fa més de cent anys com Congregació de l'escola de Casp. Fundadora i corresponsable del Casal Loiola junt amb CVX Fòrum Adults-Congregació , CVX Fòrum Joves i la Companyia de Jesús, en el curs 1989-1990. Actualment són quatre grups, que tenen reunions, diades, recessos i sortides regulars. Coordinada pel grup de Pastoral, amb un Fons Comú de solidaritat i servei al tercer i quart món.

 

CVX La Vinya és una CVX de seglars professionals amb compromís personal i espiritualitat ignasiana. Tenen un projecte comunitari que es basa en ajudar a la vida familiar des de les eines de l'espiritualitat i la pedagogia ignasiana.

 

Espai Ignasià és una comunitat de joves d'entre 24 i 30 anys per aprofundir, compartir, celebrar i viure la fe en comunitat. L'espiritualitat Ignasiana, el discerniment en comunitat, la pregària, la missió i el servei són els seus pilars bàsics.

 

 

Universitaris Loiola està dirigit a joves entre 18 i 23 anys. A través de grups que es reuneixen de forma setmanal, es vol mostrar un Jesús present a la pròpia vida, que respecta la llibertat i que transforma, treballant-ho en tres dimensions de la persona: experiència personal de la fe, vivència comunitària i implicació social.

 

 

Joves Loiolaés un espai de vivència i formació de la fe per a joves d'entre 14 i 18 anys,seguint la tradició ignasiana, en grups de fe, voluntariat i preparació per a la confirmació.

 

 

La Companyia de Jesús (Jesuïtes) ha estat present des dels inicis del Casal Loiola. És un orde religiós fundat per Sant Ignasi de Loiola fa gairebé 500 anys. S’ha destacat sempre per la seva lluita crucial en els temes de més actualitat i frontera: debat entre fe i justícia, ajuda als refugiats, educació,...
Al Casal Loiola els Jesuïtes realitzen tasques tant d’acompanyament de grups i de persones com de coordinació d’alguns serveis i projectes. En aquesta tasca es troben també presents al Casal religioses del Sagrat Cor, de la Companyia de Maria, ...
 

  

VOLPA (Voluntariat Padre Arrupe) és una organització que té com a finalitat la promoció de la justícia mitjançant la formació i l'acompanyament de voluntaris i voluntàries. Realitzen cursos de formació per a persones interessades en fer voluntariats de llarga durada en països del Sud. http://www.volpa.org

 

 Apropar és una ONG creada l’any 1997 que treballa en l’àmbit del desenvolupament social a llatinoamèrica, neix per donar continuïtat a una experiència en cooperació internacional al Paraguai.
Té tres línies d’actuació bàsiques: l’enviament de voluntaris per estades de curta i llarga durada, la realització de projectes de cooperació i la sensibilització sobre les desigualtats nord-sud. http://www.apropar.org

 

EntxarTxad és una associació d’amistat i solidaritat amb el Txad (Àfrica). Neix arrel d’una experiència de camp de treball l’estiu del 2004. Des de llavors ha organitzat camps de treball cada estiu i ha creat una xarxa de contactes que permet d’ajudar econòmicament alguns projectes educatius així com mantenir els llaços de fraternitat.

 

 

Servei dirigit a parelles que es plantegen el matrimoni cristià. El Curs de Preparació pel Matrimoni (CPM) ajuda a que les parelles reflexionin amb esperit crític sobre ells mateixos i el nostre món, adoptin com a criteri aquells valors més humans i més plens a la llum de l’esperit evangèlic i projectin un estil de vida familiar i personal segons l’esperit cristià.

 

 L'esplai CIM és una associació juvenil, formada per un grup de joves, a través de la que intentem transmetre els valors cristians que vivim als nens i nenes (d'entre 9 i 16 anys) mitjaçant activitats lúdiques. Volem oferir una alternativa a l'oci consumista al que estem acostumats a través de l' educació en el lleure. Visita la nostra web: https://sites.google.com/site/cimassociaciojuvenil/

 

L'Associació d'Antics Alumnes de l'ICI aglutina antics alumnes de l'escola de comerç que hi havia ubicada antigament on ara està el Casal Loiola.
Organitzen excursions i xerrades i compten amb una coral que organitza dos concerts anuals.

 

 

 

Tornar a Creure és un camí de 3 anys, per revitalitzar la fe dels qui l'havien deixat aparcada o la vivien rutinàriament. És una iniciativa del sacerdot diocesà Xavier Morlans i un equip de laics, al servei de les parròquies de la diòcesi de Barcelona.

 

Grup Germanor, grup de persones adultes que es reuneixen per tractar l'evangeli i la realitat de cada dia. És una revisió de la fe a nivell adult que els porta a compromisos personals i/o comunitaris.

 

Borsa de Voluntariat obre el Casal a les necessitats socials de Barcelona a través de la col.laboració amb diferents associacions. També s'organitzen campanyes solidàries per ajudar en les necessitats dels col.lectius més desfavorits. www.casalloiola.org/borsa-de-voluntariat

 

Seminari de Filosofia i Teologia és un grup de reflexió per a universitaris.

 

Casal Arrupe a Sant Cugat del Vallès per estades de grups, amb la finalitat de realitzar activitats d'aprofundiment humà i espiritual.

Marc Vilarassau sj, la seva vida i les seves paraules, arrel del càncer que li van diagnosticar, han inspirat la creació d'aquest nou blog. Espai per a compartir testimonis, lectures, reflexions i comentaris entorn la vida i la mort, l'esperança, la malaltia, els dols, les oportunitats...per a que puguin servir de consol, alè i estímul.