Visualitza l'agenda del Casal Visita el facebook del Casal Loiola Contingut sindicat

Una introducció al Cristianisme per Josep Cobo


- Publicat el26 Octubre 2009

Quatre sessions: dijous de 21h a 22:30h, 29 d'Oct, 5, 12 i 19 Nov.

 

(en col·laboració amb Cristianisme i Justícia)

 Entrada gratuïta.

Es realitza al Casal Loiola (Balmes, 138)

Impartit pel professor de filosofia Josep Cobo ens preguntarem que és el cristianisme i que té d’autèntic. Particularment adreçat a estudiants universitaris, creients i no creients, interessats en una aproximació als fonaments del cristianisme.

"Déu", encara?

Enmig de l'agnosticisme dominant... una afirmació de la necessitat de parlar de Déu.

No són totes les religions camins equivalents vers un mateix punt?

Enfront de l'espiritualitat transconfessional una reivindicació d'allò únic i específic de la fe cristiana.

Després d'Auschwitz?

En diàleg amb l'ateisme... la Creu com a darrera paraula sobre el Món. 

  • El punt de partença: l'insuportable patiment de les víctimes, l'horror com a peatge necessari del nostre progrés històric. Com proclamar aleshores la Salvació sense blasfemar? Què significa anunciar el Déu-amor als qui viuen en els inferns? Com entendre el benaurats els pobres davant el poder destructiu de la misèria?

  • El discurs de les religions (també de l'espiritualitat transconfessional, que se situa més enllà de tota religió) sembla deixar de banda la interpel·lació del Mal. L'egoisme i la violència són alguna cosa més que un simple error o un estadi arcaic  dins el llarg procés de perfeccionament espiritual de la Humanitat.

  • Quina és la veritat de l'Ateisme? A la Creu com a Auschwitz, ens cal encarar el silenci de Déu fins al final. La indignació davant l'Horror no afecta només a la responsabilitat moral de l'home. Compromet, sobre tot, la realitat mateixa de Déu (ens ho recorden autors com K. Barth, D. Bonhoeffer, J. Moltmann, J.B. Metz...).

Marc Vilarassau sj, la seva vida i les seves paraules, arrel del càncer que li van diagnosticar, han inspirat la creació d'aquest nou blog. Espai per a compartir testimonis, lectures, reflexions i comentaris entorn la vida i la mort, l'esperança, la malaltia, els dols, les oportunitats...per a que puguin servir de consol, alè i estímul.