Loiola Express
Març de 2015
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Caminem tots junts en la Quaresma cap a la Pasqua. Preparem l'esperit, la ment i el cos recorrent aquest camí d'il·luminació i purificació per viure en plenitud espiritual la Passió del Crist. Per tothom qui vulgui us deixem un suport per aquest Camí de Quaresma que us podeu descarregar i tenir present en el vostre dia a dia ja que cada dia és una crida a una estona de pregària i encontre amb l'altre.
Darrerament, durant aquest mes de febrer , s'han produit diferents recessos com el de la CVX Berchmans a Hostalets i el dels Universitaris Loiola a Vilafranca del Penedés (a la casa d'espiritualitat de "Mare Ràfols").
Els Joves Loiola tindran properament l'experiència SKANNEJA'T el divendres 13 i dissabte 14 de març dintre de la seva programació anual. Si esteu interessats en aquesta darrera activitat podeu posar-vos en contacte amb l'equip coordinador a través del següent mail: jloiolaesofix@gmail.com(obligatori haver participat de 2 voluntariats de la ESO per participar). 
 
La foto del mes
Recés dels Universitaris Loiola el passat 7 i 8 de febrer
No t'ho pots perdre
La nova Eclesialitat del Papa Francesc | Víctor Codina, sj
dissabte 7 de març de les 17h a les 19h
A l'acabar l'any, el Papa Francesc va dirigir la seva habitual al·locució a la Cúria Vatican , però aquesta vegada, després d'unes paraules de gratitud per la seva feina, va llançar una dura advertència sobre les 15 malalties que amenacen la Cúria. [+info]
Recés al Casal | Pere Borràs, sj
dissabte 14 de març de 10:30h a 19:30h
Un recés d'un dia on el Pere Borràs, sj ens donarà pistes per la pregària personal i compartida. Totalment recomanable per tothom que vulgui aprofundir en la pregària i no troba temps per fer-ho. El recès tindrà com a culminació la possibilitat de participar de l'eucaristia comunitària del Casal que, com sempre, es realitzarà a les 19:30h.
Cinefòrum solidari: "Aquellos días felices" | Esplai Escó
dissabte 14 de març a les 20:30h
Tots sou convidats de participar d'aquest cinefòrum solidari que projectarà la pel·lícula: "Aquellos días felices" i  on prèviament hi haurà un sopar. L'entrada a l'acte és la voluntat. Tot el que es recollirà anirà destinat als campaments de l'Esplai Escó del Raval.
Pasqua Jove Claver 2015 | TSKV
del dijous 2 d'abril al diumenge 5 d'abril
Et donem la benvinguda a la 12a edició de la Pasqua TSKV. ÉS NOU! Aquest és el crit que ens aplega enguany. Déu desperta en nosaltres la capacitat de veure-ho tot de forma nova. Convé deixar-nos fer (“descarregat de mi”) per tal de deixar-nos omplir de la seva presència (“carregats de Tu”), tal com diu el sub-lema de la trobada. [+info]
Propostes i informacions
Setmana Santa a la Cova de Manresa
del divendres 27 de març al dimecres 1 d'abril
Vols prendre't uns dies per fer experiència de Déu? Dies per sentir i gustar internament... ;Dies en silenci interior per deixar parlar el cor...; Dies per escoltar, pregar, per deixar la iniciativa a Déu... [+info]
Cristianisme i Justícia
Estigues assabentat de totes les activitat programades pel maç que des de CJ han organitzat. [+info]
Fundació la Vinya
El butlletí de la Fundació.
Teresa de Jesús, ahir i avui | Fundació Joan Maragall
dijous 19 i 26 de març a les 19h
El mes de març del 2015 es compleixen 500 anys del naixement de Teresa de Jesús. Amb aquest motiu es duran a terme durant tot l’any un seguit d’iniciatives per recordar i actualitzar la seva experiència i el seu missatge. L’interès per aquesta dona extraordinària del segle XVI continua creixent, avui més que mai. Sorprenen i atrauen el seu testimoni de coratge i de fermesa, la seva crida a l’autenticitat i a la interioritat, la seva vivència de l’evangeli amarada d’humanisme i centrada en l’amor, la seva relació propera amb Déu entesa com un tracte d’amistat...[seguir llegint]
Setmana Santa a Taizé 
del dimecres 1 d'abril a les 22:30h al diumenge 5 d'abril al vespre
Aquest any l'acollida organitza un autocar de mitja Setmana Santa. Sortirà des de Barcelona (des de l’Estació d'Autobusos de Fabra i Puig) dimecres 1 d'abril a les 22:30h, i arriba a Taizé dijous 2 al matí. Tornarà diumenge dia 5, arribant al vespre a Barcelona. No podem concretar més l'hora d'arribada, ja que dependrà del trànsit dominical. [+info]
FundiPau
Properes activitats de la FundiPau. [+info]

Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Altres
ARRELS FUNDACIÓ

...

Necessitem voluntaris per a l'equip de carrer i la llar d'Arrels!

En concret, es necessiten 20 persones per a l'equip de carrer, per cobrir franges d'un matí o una tarda a la setmana, i 30 persones que vulguin fer un voluntariat nocturn un cop al mes a la llar d'Arrels. Es farà formació i la incorporació és pràcticament immediata. Si t'interessa o coneixes algú, escriu sisplau a voluntariat@arrelsfundacio.org per a més informació. Gràcies!
 
La nostra llibreria
Michael Lapsley (2014). Reconciliarse con el pasado. San Pablo.
El P. Michael Lapsley, sacerdote anglicano implicado en la lucha contra el apartheid en Sudáfrica, recibió en 1990 un paquete-bomba que le provocó la pérdida de sus manos y de uno de sus ojos. Tras este atentado, el P. Lapsley percibió la necesidad de sanación y reconciliación de la Sudáfrica del post-apartheid y redescubrió su vocación: usar su experiencia traumática para promover la sanación de otros, primero en Sudáfrica, y ahora también en todo el mundo. Esta autobiografía narra la trayectoria de su vida, desde su toma de conciencia de la exigencia radical de seguir el Evangelio y su firme identificación con la lucha por la libertad de Sudáfrica, hasta su transformación en sanador herido. Este libro constituye un valiente y sincero testimonio de una vida comprometida que anima a enfrentarse a cualquier sufrimiento o adversidad con un corazón lleno de coraje y perdón para conseguir la sanación.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Nubar Hamparzoumian | Monitor de la Pastoral Juvenil (a UL i JL)

Qui ets i a què et dediques? 
Sóc en Nubar Hamparzoumian. Sóc de Madrid i tinc 27 anys. Des del 2008 sóc jesuïta i aquest any 2015 estic destinat a Barcelona per acabar els meus estudis en Comunicació Audiovisual a la Ramon Llull. A més a més, col·laboro al Casal Loiola en diferents grups de joves i en la Pastoral Vocacional amb l’Enric Puiggròs, sj.

Què fas al Casal Loiola? 
Col·laboro en el grup de 1r d’Universitaris Loiola de monitor amb l’Anna Gomà, la Rocío Ruiz (religiosa del Jesús Maria) i l’Àlex Escoda. També estic al voluntariat de la ESO i en el grup de ‘Després +’ 

Que és el que et fa vibrar? 
Trobar-me amb amics en un bar i riure recordant anècdotes. També aquelles converses que comencen amb coses banals i acaben en coses importants.
 
Em fa vibrar la bona música i l’arribar al cim d’una muntanya i veure la meravellosa obra d’art que Déu ens ha deixat davant dels nostres ulls.
 
Em fa vibrar el seguir a Jesús i buscar en tot moment complir el somni que té per a mi de manera concreta.
Em fa vibrar, en un altre sentit, el veure persones que pateixen. L’estar a prop d’aquells que per a molts només són números o ni tan sols això. Em fa vibrar que molts que apareixen als medis no siguin capaços de ver la realitat que ens envolta amb tots els seus matisos.
Em fa vibrar que algunes persones els faci por seguir a Jesús amb totes les seves conseqüències y visquin tranquils en una mediocritat ben aprofitada.

Un somni pel Casal? 
Que els diferents grups que ens reunim i celebrem al Casal poguem sentir-nos Comunitat concreta i viva a Barcelona i a més a més sentir-nos part d’una Comunitat més gran que és l’Església.
 
Que els monitors i demés persones vinculades a aquest projecte sapiguem transmetre que el Jesús al que seguim ens convida a un banquet, una festa en la que tothom hi té cabuda. Saber transmetre que seguir a Jesús es fa des de l’alegria perquè tenim la certesa que Jesús té un somni per a cada un de nosaltres molt millor del que podríem imaginar. Un somni que no podem rebutjar.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Després d’haver estat el primer trimestre amb barba, em vaig afaitar al gener i a la tornada pel Casal molts el que van pensar és que havia perdut una aposta. Però el millor va vindre quan en el grup del Desprès + no em van reconèixer i van pensar que era un convidat més.  
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a fj.estebanez@gmail.com, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp