Loiola Express
Novembre de 2015
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Aquest proper dissabte 14 de novembre celebrarem els 25 anys del Casal Loiola. Només hi faltes tu! Aquí us passem la programació:
 
 
17:00h Eucaristia a la P. Sant Ramon de Penyafort (Rbla. Catalunya,115)
19:00h Xerrada - col·loqui: "Reptes de futur per a una església en sortida cap el món" (Pere Borràs, Marga Bofarull, Toni Parellada i Xavi Casanovas)
20:30h Sopar pica-pica a peu dret
22:00h Concert de "Twocats pel Gospel" i "Loiola Gospel Cor"
23:00h Festa oberta!

Són innumerables les persones que han passat pel Casal i han deixat la seva empremta personal fent que s'enriquís amb el pas dels anys. Aquest és un homenatge a totes i tots aquells que hi sou, heu estat i hi sereu. Perquè sense vosaltres res no té sentit. Gràcies per acompanyar-nos! Us hi esperem!
 
La foto del mes
Moments del taller "Entendre la vida cristiana"
No t'ho pots perdre
"Diálogo con nuestro increyente interior" | José Ignacio González Faus
dimarts 10 de novembre a les 19:30h
Las razones de la Razón, las razones de Jesús y las razones del Corazón, ilustran algo tan inexplicable en palabras como necesario en expresar, y que será contrapuesto con una serie de sinrazones que todo creyente encontrará en su camino y que estará en todo momento acompañado por experiencias de gratuidad, muerte o culpa y perdón.
Jornada Informativa
dimecres 11 de novembre a les 20h
Volem obrir les portes a la gent que està interessada en grups o alguna de les activitats que proposa el Casal. Per saber una aproximació de la gent, i calcular la dinámica, agrairíem que, si voleu venir, ens ho comuniqueu a: info@casalloiola.org
Presentació del taller: "Com hem de parlar perquè els infants i adolescents escoltin" | Geòrgia Cabrero 
dimarts 17 de novembre a les 19:30h
A partir de l'enfocament del psicòleg humanista Carl Rogers, centrat en la persona. La importància de la relació entre adult i nen en el desenvolupament de la seva personalitat. "Com fer-ho", com traslladar-ho a la pràctica del meu dia a dia.
Pregària pels refugiats
el primer dilluns de cada mes a les 20h (excepte aquells que coincideixin amb vacances. Preguntar a la secretaria)
Pregària comunitària oberta a tothom qui vulgui participar. 
Coneix l'Associació d'Amics del Camí Ignasià de Barcelona
És una entitat sense ànim de lucre formada per persones que gaudeixen i recorden el Camí fet per St. Ignasi de Loiola el 1522 entre Loiola i Manresa. La finalitat de l'Associació és...[seguir llegint]
Retalls de realitat
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Campanyes actives i urgents:
 
Bo-k-tas: Necessitem aportacions, les pots fer a la secretaria del Casal. [cartell]

Recollida de mantes: La fundació Arrels ens demana la col·laboració urgent per fer front l'hivern que s'acosta. [cartell]


Gran recapte d'aliments: El proper  27 i 28 de novembre es necessitaran voluntaris per dur a terme el "Gran recapte d'aliments", vols participar? deixa les teves dades a la Secretaria del Casal Loiola. [+info]
...
 
La nostra llibreria
James Martin,sj (2014). Jesús. Mensajero.
Àgil narrador, James Martin convida als lectors a entrar en els Evangelis amb mirada renovada, de forma més personal i apassionant, per a aprofundir en el coneixement de la persona i del missatge de Jesús. Aquest llibre recorre els llocs on els Evangelis situen els grans esdeveniments de la vida de Jesús, des del seu naixement fins a la seva mort i resurrecció, i ofereix una audaç reconsideració de la vida del Crist -tant dels fets com de les paraules-, fidel a la tradició cristiana, però atent també a aspectes de la narració que sovint han estat passats per alt.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Alexandre Olivella i Rosell | 3r d'Universitaris Loiola

Qui ets i a què et dediques? 
Qui sóc? En realitat és una pregunta molt genèrica, però puc començar amb el nom: Alexandre Olivella i Rosell. Ben bé no sé què dir de mi mateix, ja que sempre he preferit que hem defineixin els altres.
A què em dedico? Sóc estudiant de Treball Social i sé que ho faig perquè és el que m’agrada. És la meva vocació.

Què fas al Casal Loiola? 
Al Casal estic en el grup de 3r d’Universitaris Loiola. A més, estic en el projecte “Bo-k-tas”. Bàsicament, som uns quants que ens trobem cada dimecres per fer entrepans i caldo (quan fa fred) per repartir-ho entre les persones que ho necessiten i, mentrestant, conversem amb ells.

Que és el que et fa vibrar? 
Hi ha moltes coses que em fan vibrar, però m’agradaria destacar una cosa: el fet de trencar estereotips. Potser és un tòpic dir això, però a mi m'encanta, és una cosa que no tinc suficients paraules per descriure. Per a mi, és el fet de creure i pensar en el funcionament de les coses, tot i això, en el moment que parlo amb la gent, escoltant activament, les seves històries de vida i bé m'omplen realment.

Un somni pel Casal? 
Un somni pel Casal, jo diria que primerament que el Casal existeixi molts més anys que 25 i segueixi sent el lloc de trobada, per a tantes persones,
Posat a demanar, m'agradaria que sigui un lloc de trobada interreligiós de diàleg per a moltíssimes persones.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Farà uns 4 anys, vaig anar a un camp de treball en què consistia, bàsicament al matí fins a mitja tarda, fer servei (en el meu cas va ser fer de monitor al Casal Al Vent). A la tarda nit ens trobàvem a Migrastudium (on va ser casa meva durant 15 dies) i compartíem, reflexionarem sobre el dia. Per a mi, va ser la primera experiència “heavy” i que necessitava estar en una comunitat i que gràcies a ella vaig obrir els ulls d’una forma que mai podré agrair com és degut, ja que la meva vida va fer un tomb cap a la bona direcció i és a seguir el camí que Jesús va ensenyar-nos: amor al pròxim.
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a << Test Correu electrònic >>, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp