Loiola Express
Gener de 2016
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Feliços perquè tal dia com avui, i també ahir, s'han confirmat un bon nombre de joves que durant el seu darrer any i mig han fet del Casal el seu dia dia en el que és la seva recerca i seguiment de Déu, tot compartint cada setmana moments d'especial comunió amb els seus companys en els catecumenats que des de Joves Loiola es proposen a les diferents escoles de la xarxa de Jesuïtes Educació i arribant a molts altres alumnes d'altres escoles. Us deixem unes fotos del darrer dia de preparació per rebre el sacrament que va tenir lloc al Casal Loiola durant el matí i després a la tarda a l'escola Sant Ignasi on van ser acompanyats pel senyor Bisbe Auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull. [foto1, foto 2, foto 3).
 
 
La foto del mes
Curs Alpha de matrimonis. 23 matrimonis participen d'aquest curs que guien 3 matrimonis
No t'ho pots perdre
Curs - Taller: Entendre la vida cristiana | Mòdul 2: La Bíblia
dissabtes: 6, 20 i 27 de febrer i 5 de març de les 17h a les 19h.
Formació que pretén reforçar les bases del nostre coneixement cristià, per anar construint una visió més actualitzada de la pròpia fe a partir d'una metodologia activa i participativa i amb la possibilitat  d'un assessorament personal. [+info]
"En nom d'aquells germans que no arribaran mai"  | Lamine Souane
dijous 25 de febrer a les 19:30h
En Lamine, President de l'Associació Afrocatalana d'Acció Solidària, ens explicarà la seva vivència i en nom de tantes i tantes persones anònimes que ho arrisquen tot per una vida millor. L'experiència de creuar el mediterrani, saltar una tanca, creuar fronteres. Esperança, dolor...què se n'ha fet dels meus companys?
"Els coptes d'Egipte: cristians amb la història en contra" | Anton Mª Vilarrubias
dimecres 17 de febrer a les 19:30h
El 10% de la població d'Egipte és Copte.Han petit persecucions i han estat al punt de mira dels Germans Musulmans. Sembla que a l'actualitat estan protegits pel nou règim però...fins quan? El P. Anton Mª Vilarrubias, claretià, ens aclarirà aquests i molts altres dubtes d'aquest conflicte. Organitzat conjuntament per ACAT i el Casal Loiola Fundació Privada P. Martí Tusquets, sj
"Dios, ¡qué película!" (Trobar a Déu en el cine) | Cicle de pel·lícules al Casal Loiola
dissabtes: 13,20 i 27 de febrer; 5 i 12 de març
Proposta dirigida a persones amb sensibilitat en el cinema que vulguin aprofitar els temps de Quaresma perquè a partir del cinema puguem pregar i viure més en profunditat aquests moments. [+info]
"Déu sense Déu" | Presentació del llibre del Josep Cobo i Xavier Melloni
dilluns 22 de febrer a les 19:30h
Presentació del llibre 'Déu sense Déu. Una confrontació'. Unes converses moderades per Alexis Bueno (seu és el pròleg), i que van tenir lloc al Casal durant el 2012 i el 2014. [+info]
Retalls de realitat
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Campanyes actives i urgents:
Bo-k-tas: Necessitem aportacions, les pots fer a la secretaria del Casal. [cartell]

Recollida de mantes: La fundació Arrels ens demana la col·laboració urgent per fer front l'hivern. [cartell]

Butlletí Voluntariat Gener'16
...
 
La nostra llibreria
Xavier Melloni i Josep Cobo. (2015). Déu sense Déu. Una confrontació. Fragmenta Editorial.
¿Déu, avui, encara? ¿Té sentit? ¿És necessari? ¿Per què reobrir un debat que la Modernitat sembla haver clausurat? ¿Quin és el camí que avui pot atansar els homes al fonament misteriós de la realitat que alguns anomenen Déu? ¿És possible experimentar Déu?

Xavier Melloni respon aquestes preguntes des de la perspectiva de qui entén que les religions estan cridades a avançar juntes, per la via del silenci i el diàleg, vers una nova espiritualitat més enllà dels estrets límits de cada confessió. Josep Cobo, el pensament del qual té com a interlocutor bàsic l'ateisme modern, refusa posar el cristianisme dins el que ell anomenaria el gran magma de la nova trans-religió.

Aquesta «confrontació» entre Melloni i Cobo s'estructura en dues parts. A la primera s'aborda la revelació, la cristologia, el mal i la vida en l'esperit. A la segona, es parla del silenci, la paraula i l'acció
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Conxita Alonso | Projecte "Amb Tu"

Qui ets i a què et dediques? 
Em dic Conxita. Estic casada. Tinc tres fills que, sovint, em donen testimoni de servei i sensibilitat vers els més desfavorits. M’he hagut de “posar les piles”. M’han fet despertar. Sóc infermera. El contacte amb els malalts em permet adonar-me que l’atenció propera i l’escolta també curen.

Què fas al Casal Loiola? 
Jo me n’aprofito de les eines que em dóna per aprofundir en la meva fe. M’ajuda a qüestionar-me com visc els valors de l’evangeli a la meva vida. Em manté “incòmoda”.
També sóc una de les coordinadores del Projecte “Amb tu”. Aportem voluntaris que fan companyia a gent gran que viu sola al barri: xerren amb ells, els escolten, els acompanyen a passejar... Amb només una hora a la setmana podem donar una estona d’alegria a algú.
“Amb tu” és un projecte del Casal en col·laboració amb altres entitats del barri: Serveis Socials, Càrites, menjador Emmaús... Aquest projecte que treballa en xarxa, amb la voluntat de que ningú es trobi sol, s’anomena “Eix Gran”. Per cert, necessitem més voluntaris! No paren d’arribar-nos demandes. 

Que és el que et fa vibrar? 
La vida tan dura de tantes persones i la seva capacitat de resistència i coratge. També la capacitat il·limitada de fer el mal de l’ésser humà... i també descobrir la bondat de les persones. Moltes coses! La vida en general, i els  seus contrastos, em fan vibrar.

Un somni pel Casal? 
Em faré ressò de la germana Bofarull; que dintre d’uns anys, els que formem el Casal siguem més heterogenis...

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Un dia vaig atendre a una persona a urgències a l’hospital on treballo. Al cap d’unes setmanes la vaig reconèixer a una Eucaristia al Casal. Ens va fer molta il·lusió a les dues.
També que sovint pujo i baixo per les escales del Casal buscant una sala... totes les plantes em semblen iguals!  
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç.
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp