Loiola Express
Setembre de 2014
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Amb ganes renovades comencem aquest nou curs ple de propostes formatives que es cristalitzen en el tríptic d'aquest1r trimestre que ja us vem fer arribar a finals de juliol i que ara, altre cop, volem compartir amb vosaltres. De ben segur que us pot interessar alguna de les activitats programades.

Us fem partíceps, també, a través d'aquest link [Catalunya Cristiana] d'una notícia on es parlava del Casal Loiola i més concretament dels nous reptes que l'esperen sent Fundació.

No podem deixar de parlar, tornats de les vacances, de les diferents experiències viscudes pels nostres joves en els diferents camps de treball organitzats aquest estiu. Entre ells el camp de treball d'Almeria, d'on surt aquesta foto de grup, i l'experiència viscuda al Txad, d'on és la foto del mes. La Claustre Palacios, una de les voluntàries d'aquesta darrera experiència i membre del grup d'Universitaris Loiola, ens regala aquesta breu crònica: "40 dies, 6 joves, un jesuïta i un destí: el Txad. Ha estat un temps de deixar-se tocar per aprendre, per crèixer, per qüestionar-se i per poder sortir de nosaltres. 
 
 
La foto del mes
Foto de grup de l'experiència al Txad d'aquest passat juliol
 
Viatjar no només és per omplir-se els ulls de nous paisatges i nous rostres, sinó per deixar que la realitat et transformi. I la realitat només es coneix en el moment en què t’endinses en ella, amb totes les conseqüències. Hem tornat però sabem que aquest viatge tot just acaba de començar".
 
No t'ho pots perdre
Programació 1r trimestre 2014 - 2015
Fes-li un cop d'ull a la proposta formativa espiritual i humana que hem preparat per a tu.
Missa celebració de Sant Pere Claver - Inici de curs
dimarts 9 de setembre a les 19:30h
Missa d'inici de curs al Casal Loiola
dissabte 13 de setembre a les 19:30h
Inici del període eucarístic on cada dissabte t'esperem per celebrar en comunitat la nostra fe.
Altres propostes formatives
Cristianisme i Justícia
Tota la proposta formativa que des de CJ s'ha pensat per aquest curs. [+info]
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.

 
La nostra llibreria
Gadi Bosch Pons (2011). Abecedari sobre la pregària. Claret. [31 pàgines]
Abecedari sobre la pregària és una invitació a viure un encontre cordial amb Jesús, deixant-se conduir a la pregària, suggerint en cada lletra possibles rutes orants. És en la pregària on la Paraula de Déu sempre pot suscitar una novetat en el cor que t’omplirà de goig i donarà lluminositat i amplitud a totes les coses senzilles que vius en la vida quotidiana.
El més original de la pregària és que neix de la relació interpersonal amb el Crist i, com tota relació, és feta d’escolta i obertura, de desitjos i paraules, de silencis i presències...pressentint que ens habita una dolça Presència que ens amara i il·lumina tot l’ésser.
Pregar és com obrir les finestres del cor perquè hi pugui entrar el sol, l’amistat…Déu.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Montse Prats | Acompanyant d'Espai Ignasià

Qui ets i a què et dediques? 
Sóc la Montse Prats, religiosa del Sagrat Cor de Jesús. Visc al barri de La Mina, Sant Adrià del Besòs, a on treballo com a educadora social ½  jornada a la UEC de La Mina (Unitat d’Escolarització Compartida) amb joves (14-16 anys) del barri i una altra ½ jornada al col·legi Sagrat Cor com a treballadora social. Però principalment em dedico a aprendre a descobrir les petjades de Déu a la vida quotidiana. Em considero molt afortunada d’estar on estic.

Què fas al Casal Loiola? 
Actualment estic acompanyant  un grup de l’Espai Ignasià, acompanyant  el camí de la vida i la fe de la comunitat on anem creixent tots plegats.

Que és el que et fa vibrar? 
Em fa vibrar veure com anem creixent, com anem donant passes plegats en creixement i en maduresa espiritual. Em fa vibrar ser testimoni de l’amor de Déu  en la vida de les persones amb les que faig camí. Em fa vibrar quan algú es planteja seriosament la seva vida, quan es pregunta: que vol Déu de mi? També em fa vibrar l’esperança de que un món millor és possible.

Un somni pel Casal? 
El meu somni és que el Casal pugui ser un espai de creixement humà i espiritual per als joves i ja no tan joves. Un espai on el diàleg amb els altres sigui una realitat per al nostre món. Que la vida de cadascú no sigui al marge de les necessitats dels altres ni de l'entorn. Que el discerniment sigui una eina de pràctica constant.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Recordo amb molta estimació els anys viscuts a la CVX - Fòrum Joves, ja fa molts anys! Una anècdota és quan vam entrar per primera vegada a l’actual Casal Loiola, veure tantes possibilitats de llocs, d’espais... Ràpidament vam organitzar festes de cap d’any i de revetlla de Sant Joan per aconseguir diners per a algun projecte de la ciutat. Van ser anys de molt compromís, de voler anar més enllà, de prendre’ns  la  vida seriosament, d’aprendre a saber discernir en moments importants de la vida. És increïble els miracles que succeeixen en el Casal! Els camps de treball són un bon exemple per deixar-se tocar per les necessitats del nostre món i per l’Amor de Déu.
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a info@casalloiola.org, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp