Loiola Express
Gener de 2015
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Feliços d'iniciar un nou any, el 2015, amb vosaltres. De fer-ho sabent la quantitat d'il·lusió, hores compartides, treball, perseverança, dedicació i esperança que hi poseu, fent d'aquesta casa, el Casal, una realitat viva que batega, acull i és sensible al patiment humà que l'envolta. On l'evangeli és l'essència de la seva fortalesa.

Us fem arribar la programació d'aquest 2n trimestre. Com sempre, us agrairem que li feu un cop d'ull ja que pensem que us poden interessar les xerrades programades a més dels tallers, seminaris i cursos com també agrairem que realitzeu les inscripcions amb antelació. No oblidar tampoc que de cara al 14 de març hi ha un recés dirigit pel Pere Borràs, sj. 
 
La foto del mes
Com cada any, al Casal hem celebrat la missa del gall.
No t'ho pots perdre
Programació 2n trimestre
Aquest 2015 ve ple de cursos, xerrades i tallers que segurament no et voldràs perdre. Per això et fem arribar la programació del 2n trimestre per a que puguis sincronitzar amb la teva agenda tot allò que t'interessi.
Per a qui és bona notícia l'Evangeli? Distopies evangèliques | José Laguna
dissabte 17 de gener a les 17h
Les utopies assenyalen cap a un futur idíl·lic universalment desitjable. A l’altre extrem, el neologisme distopia anuncia un horitzó apocalíptic del qual convé fugir.
L'Orient Mitjà: l'etern conflicte  | Tomàs Alcoverro, corresponsal a Beirut 
dijous 15 de gener a les 19:30h
El Tomàs ens traslladarà la seva particular visió d'aquest etern conflicte. Periodista, barceloní, corresponsal de 'La Vanguardia' a Orient Mitjà des de 1970, on ha cobert guerres, invasions, revoluciones, cops d'Estat, intifades palestines i els esdeveniments més importants de la zona.
Mindfulness, iniciació | Olga Almató
els dimecres, del 4 de febrer a l'11 de març de 19:30h a 20:45h
Recupera l'equilibri intern atenent de manera integral el cos, la ment i l'esperit. Millora la capacitat d'atenció i concentració, el control d'impulsos i les emocions, la capacitat per resoldre dificultats i conflictes, gestionar l'estrès, millorar l'empatia i desenvolupar la compassió.
Aula oberta d'anglès | Roger Garcia
els dilluns i dimecres de 17:30 a 18:30 - iniciació; de 18:30 a 19:30 - avançats
Espai on poder aprendre a parlar l'anglès d'una forma divertida i sense pressió.
Altres informacions
Cristianisme i Justícia
Retalls de realitat
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.

 
La nostra llibreria
Paraula i Vida 2015 . Comentaris: Josep Maria Solà . Claret. 
La nova edició del llibret Paraula i Vida compta amb els comentaris del teòleg Josep Maria Solà i Montserrat.
Els seus comentaris a les lectures bíbliques dels diumenges es publiquen al blog «Mirant el text» de Catalunya Religió. En aquest cas, Solà vol desvetllar «algunes claus dels textos bíblics per als homes i dones d'avui». Una intenció que recupera en l'edició 2015 del Paraula i Vida.
L'any passat va fer deu anys que l’Editorial Claret publica aquest llibret. Les diverses edicions internacionals de Paraula i Vida són instrument per ajudar els creients a acostar-se a la Paraula, a través de breus comentaris a l'Evangeli de cada dia de l'any.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Lluís Puech | APROPAR

Qui ets i a què et dediques? 
Em dic Lluís, tinc 40 anys i visc a Barcelona, al barri del Clot. Sóc geòleg però em dedico a la docència, actualment impartint classes de matemàtiques i d'informàtica en un centre d'adults. M'agrada molt la docència sobretot pel fet de poder compartir i adquirir nous coneixements amb l'alumnat, on cada dia aprenem els uns dels altres.

Què fas al Casal Loiola? 
Des del 2006 formo part d'Apropar, una ONG creada l'any 1997 i que treballa en l'àmbit del desenvolupament social a Paraguay. Formo part de la coordinació del voluntariat, on treballem per compartir i donar una formació als futurs voluntaris que estiguin interessats en viure la mateixa experiència que vam viure nosaltres.

Que és el que et fa vibrar? 
Una de les coses que em fa vibrar, i per això em dedico a la docència, és el poder compartir amb més gent les vivències, els coneixements i els somnis que vas adquirint al llarg de la vida.

I si això mateix ho pots compartir, amb gent d'altres països, amb altres cultures, diferents maneres de veure el món, etc, crec que és molt enriquidor i ens ajuda a créixer com a persones.

Un somni pel Casal? 
Que continui sent com fins ara, un espai on poder aprendre, compartir experiències i créixer com a persones.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
No en puc recordar cap concreta, suposo que em quedaria amb tots els moments passats al Casal fent les reunions amb els voluntaris i les reunions amb els companys de junta preparant les activitats pel curs de formació. 
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a fj.estebanez@gmail.com, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp