Loiola Express
Febrer de 2015
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Volem començar aquesta editorial fent arribar un agraïmentespecial a totes i tots els que d'una manera desinteressada vau fer possible, un any més, la recollida d'aliments pel Nadal organitzada per la Fundació La Vinya.

Aquest mes de gener hem pogut gaudir de xerrades com les del José Laguna, sj, on ens va parlar de Per a qui es bona notícia l'Evangeli? o com la del Tomàs Alcoverro que va tenir una significació especial ja que tractava sobre L'Orient Mitjà: l'etern conflicte a pocs dies d'haver-se produit l'atemptat a París.

No deixem de fer menció als moments que estem vivint de certa tensió polítco-religiosa. Per això us volem deixar amb un article del Jaume Flaquer, sj on ens parla de l'Estat Islàmic. (Article extret de 'El País' a 22 de gener). 

Descarrega't, si no ho has fet encara, la programació del 2n trimestre. Hi han moltes coses a les que et pots inscriure.
 
La foto del mes
Vetlla de pregària davant del CIE el passat 17 de gener
(clica sobre la imatge per veure el vídeo relacionat)
No t'ho pots perdre
Taller d'acompanyament espiritual | Maite Valls
dimecres 25 de febrer, 4, 11 i 18 de març de 18:30h a 20:30h
A través d'alguns conceptes de teoria de la psicologia, exercicis pràctics de role-playing, i d'aprofundiment en el propi procés personal, obtindrem eines bàsiques per a l'acompanyament espiritual.
Xerrada: Veritat i reconciliació a Sud-Àfrica | Michael Lapsley, capellà anglicà
dijous 12 de febrer de 19:30h a 21h.
Xerrada organitzada conjuntament amb ACAT (Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura). Amb el testimoni del Michael Lapsley. Capellà que va lluitar en primera persona contra l'apartheid.
Xerrada: I els valors humans? | Associació No Somos Invisibles
dissabte 14 de febrer de 17h a 19h
Xerrada a càrrec dels membres de la mateixa Associació per donar a conèixer testimonis de persones amb paràlisi cerebral que desperten l'admiració i el respecte.
"Puc dir no i sentir-me mala persona" | Eduard Fonts
dilluns 23 de febrer, 2, 9 i 23 de març de 19:30h a 21h
Es treballarà les dificultats per dir no, i com a vegades ens sentim molt malament i inclús males persones per dir o fer el que pensem. També parlarem de com prendre decisions i del problema d'acabar fent el que no volem fer. Ho farem amb bon humor i amb molt de respecte per a tothom.
Curs de Teologia | Llorenç Puig, Enric Puiggròs i Toni Montilla
dijous 5, 12 i 19 de febrer de 20:30h a 22:30h
Vas fent camí com a cristià/na i... en el fons veus que t'aniria bé conèixer millor les bases de la nostra fe? Ets catequista i... algun cop notes que et falta bagatge per anunciar la Bona Nova als nois/es? [+info]
Recés al Casal | Pere Borràs
dissabte 14 de març de 10:30h a 19:30h
Tot un dia compartint pregària personal on el Pere Borràs ens donarà pistes per fer d'aquesta pregària un moment de plena vivència espiritual.
Estigues informat
Fundació La Vinya
El butlletí digital de la Fundació.
Cristianisme i Justícia
Retalls de realitat
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.

 
La nostra llibreria
José Mª Castillo (2015). La religión de Jesús - Ciclo B. Desclée De Brouwer.
Los evangelios no son un libro de religión. No puede serlo un libro en el que el protagonista, Jesús de Nazaret, fue odiado y perseguido por los dirigentes religiosos hasta el juicio y la condena a muerte. Porque fue la religión la que mató a Jesús. Lo dice el evangelio de Juan: Nosotros tenemos una Ley y, según esa Ley, tiene que morir (Jn 19, 7). Pero el enfrentamiento de Jesús no fue solo con la religión de Israel, sino con cualquier forma de entender y practicar la relación con Dios que anteponga la observancia de los rituales a la vida y los derechos de los seres humanos. Esto es lo que Jesús no soportaba.

Por eso los evangelios no nos presentan una forma de practicar la religión, sino un proyecto de vida. Es decir, unos valores, unas convicciones, unos criterios para vivir en este mundo de forma que seamos buenas personas hasta el fondo de nuestro ser. Por esto se puede decir que el centro del Evangelio no es la Religión, sino la Bondad. La Bondad con mayúscula y sin limitación alguna.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Mn. Xavier Morlans i Molina | "Vine i Veuràs"

Qui ets i a què et dediques? 
Sóc en Xavier Morlans i Molina, capellà de la Diòcesi de Barcelona des de fa 38 anys (al 1976 vaig ser ordenat), professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i dedicat a potenciar noves formes d’Evangelització. Precissament des del 2002 a Sant Ramon de Penyafort vaig començar l’experiència “Tornar a creure” que ara s’ha convertit en “Vine i veuràs”,  un mètode de primer anunci de l’evangeli que poden practicar laics i laiques amb un mínim d’entrenament. Aquest entrenament s’està oferint a l’Escola Diocesana d’Evangelització, dotze dissabtes al matí des del 29 de novembre al seminari de Barcelona.

Què fas al Casal Loiola? 
Al Casal Loiola m’hi reuneixo amb un grup de tercer any de “Vine i veuràs”. Una setmana fem pregària i l’altra catequesi oferta per en Tomàs Padrós, laic compromés en aquesta tasca. També hi mantinc entrevistes d’acompanyamebt personal amb persones que estan refent el seu procés de fe.

Que és el que et fa vibrar? 
L’amor pacient que Déu té per cada un de nosaltres que s’ha manifesta en la Creu de Jesús i que es pot experimentar gràcies a l’acció de l’Esperit Sant.

Un somni pel Casal? 
Que s’obreiixi sobretot de joventut, d’infants i joves que descobreixen aquest amor de Déu i es posen en camí traduint-lo en amor als altres, especialment als més pobres i “perifèrics”.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Un psicòleg argentí, valgui la redundància, que em va citar al 2n pis i em va dir: “Ché, este..me sé todos los trucos, yo no necesito un psicólogo. Yo nesesito un cura que me confiese”.
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a info@casalloiola.org, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp