Loiola Express
Març de 2012
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Benvolguts/des amics/gues,

Després d'acomiadar al nostre estimat Siscu, que ha estat 12 anys com a secretari d'aquesta casa; acollir el grup de post-missa durant gairebé una setmana que han estat convivint aquí al Casal i després de rebre la consigna de "convertir-nos i creure en l'Evangeli", el dimecres de cendra, arriba un mes de març que també es presenta amb molta vida al Casal.
Comença el curs "Aprendre a viure" a càrrec de Josep M. Rambla, sj i Santi Torres, sj. Hi haurà, també, la xerrada "Consumeixo = existeixo?", de l'Ignasi Carreras i el dissabte 24 de març, abans de l'Eucaristia comunitària, estem convidats a acollir el testimoni del Ramir Pàmpols sj, d'Haití. A més, el dia 14 de març tindrà lloc la celebració penitencial de la Quaresma, a les 21.00h. Aquí trobareu la programació, la resta de cursos i les comunitats que segueixen reunint-se regularment.

Que tingueu una bona Quaresma!

Casal Loiola
 
La foto del mes
Aquest mes, el grup de la Post-Missa, de Joves Loiola, han estat convivint al Casal, del 21 al 25 de febrer!
No t'ho pots perdre
Aprendre a viure | Josep M. Rambla, sj i Santi Torres, sj
Dijous 8, 22 i 29 de març de 21.30h a 23.30h.
Jesús va venir al món perquè tinguéssim "vida a desdir". Val la pena fer una reflexió ben realista sobre la nostra manera de viure, amb fidelitat a l'evangeli, però d'una manera sana i alliberadora.
Consumeixo = existeixo? | Ignasi Carreras, en col·laboració amb CJ
Dimecres 21 de març 20.00h a 21.00h.
Dins del cicle "Cinc quaderns d'ahir per entendre la realitat d'avui" es tractarà el quadern 123 de CJ.
Testimonis des de 3 continents diferents
Dissabte 24 de març a les 18.00h.
HAITÍ - Ramir Pàmpols, sj.
Celebració penitencial de la Quaresma
Dimecres 14 de març a les 21.00h.
Tots convidats a la celebració penitencial de la Quaresma, on celebrarem el sagrament de la penitència, que celebrarem plegats el dimecres 14 de març.
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.

 
La nostra llibreria
Juanjo Fernández Sola (2008). La pregària de la porta. Editorial Claret.
La pregària de la porta explica l'experiència d'una família que prega en família, abans de sortir de casa i amb els nens. Però no només ens ho explica sinó que ens ofereix
més de cinquanta pregàries que es poden utilitzar tal i com estan i moltes idees, textos, dibuixos i recursos (escrits al llibre i també en un cd adjunt) perquè fotocopieu, descarregueu, dibuixeu, escriviu i inventeu moltes altres pregàries. Pregàries per la pau, amb la natura, amb el cos, amb el cicle de l'any, amb el que els nens van aprenent... pregàries que podran seguir els més petits i els més grandets, que parlen del que vivim cada dia, que podreu fer en família, amb els nens... i abans de sortir de casa, perquè Déu us acompanyi cada matí!
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui?
Siscu / Fco. Javier Estébanez (ex-secretari del Casal Loiola i monitor de Joves Loiola)
Qui ets i a què et dediques?

Sóc el Siscu. El que molts no saben és que el meu nom és Francisco Javier, un nom que porto amb molta estima i orgull pel digne patró que representa. El que és cert és que amb el temps, el dia a dia i depenent de l’àmbit en el que em moc el nom s’ha abreujat d’una o altra manera donant així una pluralitat de noms que formen part de la meva pròpia idiosincràsia.

Però quan es tracta d’anar més a fons prefereixo definir-me pels meus actes. Per sobre de tot sóc una persona que procura estimar, servir i cercar la justícia; factors multiplicadors de l’experiència cristiana que hi ha hagut en la meva vida.

Economista frustrat, en recerca i convençut. Frustrat, per la decadència dels valors i dels models econòmics que ens han fet arribar a on som. En recerca, per poder entendre i aplicar coneixements que donin una altra perspectiva a aquesta realitat que hem fet tan complexa i, convençut, que per arribar-hi s’han de fer canvis profunds no només a nivell estructural sinó morals. I en aquesta aplicació, que va molt més enllà de la perspectiva econòmica, està la meva dedicació/vocació. El que sento que em defineix amb el que puc fer. Fins fa poc, aquesta dedicació, bona part, l’he projectat des del Casal Loiola, on els últims 12 anys i fins el passat 31 de gener hi he treballat i m’hi he sentit com a casa.

Què fas al Casal Loiola?

Més aviat què no he fet! (jaja). Integrar-me en algun grup de revisió de vida i fe, per exemple, és una opció que m’està voltant des de fa poc i m’engresca però, ara per ara, vull posar una mica de pau i ordre a la meva vida personal, ja que s’han succeït molts canvis darrerament.

Formar part de l’equip de monitors de Joves Loiola des del grup de Confirmació, participar dels cursos i seminaris que des d’aquí s’ofereixen, compartir eucaristies comunitàries i, no menys important però necessari com és, el fet de procurar pel manteniment d’aquesta casa dins de les responsabilitats que tenia com a secretari del Casal són un petit detall del que he fet al Casal Loiola. Està clar que el temps ha jugat al meu favor (hi ha gent que m’ha arribat a preguntar si hi vivia aquí!?, jaja)

També hauria de dir que el Casal i la gent que hi forma part han fet moltes coses per mi: des d’un somriure, fins a la possibilitat de forjar grans amistats, són per si mateixos tresors que guardo ben endins del meu cor.

Què és el que et fa vibrar?

En general, tot allò que neix d’un sentiment i trascendeix en totes les seves formes: la música, el ball, l’art en general i la contemplació de la natura i el món com a un tot, expressió de divinitat. També la lectura, us heu fixat que les persones són com llibres? La gent, per sobre de tot, és el que més em fa vibrar. I deu ser així ja que pròpiament som generadors de sentiments i a la vegada som creació (quina bellesa!).

Un somni pel Casal?

El somni per a mi és una realitat. Les portes del Casal ara són sempre obertes i hi viu i batega una comunitat forta, acollidora i amb ganes de dignificar la realitat més propera i, de vegades no tan, amb projectes, treball, però sobretot, amb molta dedicació envers les persones, que són l’eix central del cristianisme. Potser el que podem demanar als somnis és que aquest Casal no sigui mai aliè al sofriment i les necessitats, i que sempre estigui en connexió amb la realitat que l’envolta, donant resposta a qualsevol requeriment. I en aquesta feina estem! Algú s’apunta a somniar? 

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal

Més que una anècdota, (que us podeu imaginar que en tinc moltes) vull compartir un dels moments més àlgids que ha viscut aquesta casa i que porto al cor amb molt “carinyu”: el casament d’uns bons amics: el Xavi i la Maria.
I pot arribar a ser anecdòtic, ja que en els 12 anys que he estat aquí mai havia vist que se celebrés un ritual sacramental, on dues persones diguessin SÍ a l’amor davant Déu. És dels moments més bonics que he viscut al Casal.

Tampoc oblidaré l'eucaristia del passat 4 de febrer. L'anècdota va ser que em tenien preparada una sorpresa de comiat al Casal! Va ser un moment inoblidable que vaig poder compartir amb molta gent que al llarg dels anys he anat coneixent i han anat formant part del meu dia a dia dins d'aquestes parets. Aprofito, des d'aquí, per agrair-vos a tots la vostra presència i, aquells que no hi vau ser, tingueu la certesa que us vaig sentir ben aprop, ja que el Casal Loiola té la peculiaritat d'impregnar-se de l'energia de la gent que hi va passant.


Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h.

Acompanyament espiritual - Trucar per demanar hora.

CVX - Comunitats de vida cristiana per compartir la fe.
Espai Ignasià - Grups de joves professionals en recerca
Universitaris Loiola - Grups per aprofundir en la fe.
Joves Loiola - Per a nois i noies de ESO i Batxillerat.

Tiberiades -  Pregària amb l'evangeli (dijous 20.30h)

CAPM - Servei de preparació al matrimoni per parelles.

Tornar a Creure - Acompanyament a persones que tornen a la fe.
  Espais per a reunir-te amb la teva comunitat.

Biblioteca i sales per estudiar.

Lloc de trobada per a celebracions litúrgiques.

Matins:
Dimarts a dijous de 9.30h a 13.30h.

Tardes:
Dilluns a divendres de 17h a 22h.
Dissabtes de 17 a 21h.
Casal Loiola
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv.
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola

Aquest correu electrònic s'envia des del Casal Loiola. Si vols deixar de rebre'l, contesta'ns amb l'assumpte "Baixa".
Si coneixes algú que podria estar interessat en rebre el Casal Loiola Digital, reenvia-li.