Loiola Express
Juny de 2012
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Benvolguts/des amics/gues,

Aquest mes de maig ha estat un mes especialment solidari. Després d'un bon grapat de propostes, pensades per gent de diferents grups del Casal, s'han tirat endavant sis activitats que, gràcies a la participació de tot, han tingut molt d'èxit i ens han permès de recaptar, ni més ni menys que 7.899,60 € per col·laborar amb La Marató!!!
Us fem arribar el nostre més sincer agraïment, per la vostra col·laboració, tant en l'organització com en la participació a cada una de les activitats!
Aquest mes de juny, estarà especialment marcat per la gran quantitat de propostes d'estiu que ens han fet arribar: des de Camps de Treball a exercicis espirituals, voluntariats, etc... En breu us farem arribar totes les propostes!
Finalment, per donar per acabat aquest curs, esteu tots convidats a la missa de final de curs, que celebrarem el 23 de juny. Us hi esperem!!


Casal Loiola
 
La foto del mes
Aquest mes, des del Casal Loiola s'ha organitzat una sèrie d'activitats per tal de col·laborar amb La Marató de tv3: recol·lectes a les misses de dissabte; un Sopar de la Fam; una Taula Rodona; un concert benèfic d'UL; una caminada popular i un concert de gospel! Clica a la imatge i en veuràs un recull de fotos!
No t'ho pots perdre

Eucaristia de final de curs
Dissabte 23 de juny a les 19.30h.
Esteu tots convidats a celebrar plegats l'última Eucaristia d'aquest curs!
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.

 
La nostra llibreria
Piet van Breemen (1992). Como pan que se parte. Pozo de Siquem. Sal Terrae.
Les pàgines que segueixen no són una catequesi sistemàtica entorn a l'Eucaristia, sinó una "aproximació selectiva" al seu misteri des d'una perspectiva determinada: la de les actituds i gestos que genera el menjar compartit. Pretèn afegir "terra bona" al sòl al que cau la catequesi sobre l'Eucaristia i oferir a catequistes i agents de la pastoral, elements de reflexió bíblica i antropològica, juntament amb suggerències d'activitats i celebracions. Es tracta de que la llavor arreli en profunditat per arribar a donar fruit.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui?
Carles Ribalta (president de la CVX Fòrum Joves)
Qui ets i a què et dediques?

El meu nom és Carles Ribalta Xicota i tinc 47 anys. Sóc funcionari de la Generalitat i treballo en un Institut Públic de Secundària, a Sant Cugat del Vallès, fent tasques de suport tant a secretaria com a consergeria.

Què fas al Casal Loiola?

Porto més de vint anys en el G1 de la comunitat de CVX Fòrum Joves. Durant tot aquest temps he participat en diferents tasques com a guia i delegat. També vaig estar com a secretari de la comunitat durant uns tres anys. Ara, la comunitat m'ha proposat que els propers quatre anys la representi com a president.

Que és el que et fa vibrar?

Se'm fa difícil especificar alguna cosa en concret, però he vibrat en diferents vivències que he pogut tenir amb gent del Casal o, més concretament, amb la meva comunitat. Penso que les vivències de les persones són les més enriquidores que un pot viure. Això et fa créixer sempre com a persona i, com no, també et fa vibrar.

Un somni pel Casal?

Doncs crec que l'estem fent realitat. Un Casal més obert a la ciutat de Barcelona, un Casal per a tots. Sobretot, desitjo tenir una mirada atenta a aquelles persones que més ens necessiten. Una llum dins la foscor de la nostra societat.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal

En recordo una amb molt de carinyo però que, en el seu moment, va ser un bon ensurt! Fa uns anys, varen entrar a robar a la cinquena planta, on ara es troba la Congregació Mariana. Com sabeu, al costat de la porta d'entrada s'hi troba un bust del Pare Vergés. El o els lladres, varen utilitzar aquest bust per trencar el vidre de la porta i poder obrir-la. Després, van llençar-lo escales avall.
Quan el Pare Martí Tusquets es va trobar amb l'ensurt em va cridar de seguida (en aquell moment, precisament, jo estava al Casal). El vam ajudar, junt amb altres persones, a comprovar què és el que s'havien endut. Llavors, va ser quan el Pare Martí Tusquets es va donar compte que el bust del Pare Vergés no es trobava al seu lloc. El vam trobar uns esglaons més avall. Recordo el comentari que va fer el Pare Martí: "Mare de Déu, si el Pare Vergés aixequés el cap i veiés que el seu propi cap ha estat l'eina que han utilitzat els lladres...". Després, com ja us podeu imaginar, era l'anècdota que comentàvem sempre amb el Pare Martí, amb el seu humor que el caracteritzava.


Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h.

Acompanyament espiritual - Trucar per demanar hora.

CVX - Comunitats de vida cristiana per compartir la fe.
Espai Ignasià - Grups de joves professionals en recerca
Universitaris Loiola - Grups per aprofundir en la fe.
Joves Loiola - Per a nois i noies de ESO i Batxillerat.

Tiberiades -  Pregària amb l'evangeli (dijous 20.30h)

CAPM - Servei de preparació al matrimoni per parelles.

Tornar a Creure - Acompanyament a persones que tornen a la fe.
  Espais per a reunir-te amb la teva comunitat.

Biblioteca i sales per estudiar.

Lloc de trobada per a celebracions litúrgiques.

Matins:
Dimarts a dijous de 9.30h a 13.30h.

Tardes:
Dilluns a divendres de 17h a 22h.
Dissabtes de 17 a 21h.
Casal Loiola
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv.
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola

Aquest correu electrònic s'envia des del Casal Loiola. Si vols deixar de rebre'l, contesta'ns amb l'assumpte "Baixa".
Si coneixes algú que podria estar interessat en rebre el Casal Loiola Digital, reenvia-li.