Estàs aquí

Recés Ignatius 500: Resseguint les petjades d'Ignasi de Loiola

Benvolgudes amigues i amics:


Us escric amb el desig que esteu tenint un bon inici de curs. Tots hem començat el setembre amb l’esperança que puguem reprendre una mica més la presencialitat en tots els àmbits de la vida. Desitgem, alhora, que sapiguem tenir cura els uns dels altres després d’uns mesos tant durs, que encara manifesten la seva crueltat en forma de dificultats econòmiques a moltes llars de casa nostra.

És un any marcat, també, pels 500 anys de la Conversió de Sant Ignasi: IGNATIUS500. Creiem que aquesta efemèride pot ser una ocasió per a aprofundir en l’itinerari interior que va fer el sant a la seva vida. De la mateixa manera, pot ser una ocasió per aprofundir en la nostra experiència espiritual.


Des de l’equip provincial coordinador de la festa se’ns ofereix la possibilitat de fer 3 recessos durant l’any que són les fites principals del camí de Sant Ignasi. Hem pensat, com a xarxa d’institucions vinculada a la Companyia, que podríem fer una proposta adreçada a qualsevol persona adulta vinculada a les nostres institucions. Les 3 dates i temes són:

  • 2 Octubre: recés Ignasi a Pamplona

  • 12 Febrer: recés Ignasi a Loiola

  • 2 Abril: recés Ignasi a Manresa

La metodologia del recés consistirà en 2 estones de pregària personal, una estona de conversa espiritual (reunió de grup) i una eucaristia. L’horari serà de 10-18h. Per donar oportunitat que puguem participar-hi més gent, hem pensat dues localitzacions: Manresa i Lleida. A Manresa el recés serà conduït per José de Pablo i a Lleida per Alexis Bueno.

Si estàs interessada o interessat a participar al recés del dissabte 2 d’Octubre a:

El preu de l’experiència és: 25€ Manresa i 15€ Lleida.


Res més. Si desitges més informació pots contactar a fxicoy@jesuites.net


Enric Puiggròs SJ
Delegat Jesuïtes a Catalunya

 

 

Què és el Recés Ignatius500?

Enguany celebrem el 500 aniversari del procés de Conversió de Sant Ignasi. És un any de celebració del do que significa Sant Ignasi per al món i per a l’Església. Però a més a celebrar, volem aprofitar l’ocasió per aprofundir en el coneixement de l’itinerari personal del Sant, i que aquest camí ens permeti aprofundir en la nostra vida cristiana.


Hi ha 3 episodis clau en aquest recorregut, que donen nom als 3 recessos que oferirem durant el curs:


- Pamplona va ser l’inici d’un canvi de rumb a la seva vida. Una bomba va esberlar la cama del soldat valerós, que veu esmicolats els seus somnis de fama i honor com a cavaller. A la nostra vida podem entrar en contacte amb aquells episodis que hagin pogut ser una “explosió” dels nostres somnis  parents per obrir-nos a altres camins sorprenent.


- Loiola va ser la primera escola de descobriment del llenguatge intern del llenguatge de l’Esperit”. Ignasi va descobrint que el seguiment implica una familiaritat amb els moviments interns que experimenta. De la mateixa manera, el coneixement de Déu es potencia en saber llegir el rastre de la seva  resència al nostre interior.


- Manresa és l’escola de pregària d’Ignasi. El seu itinerari vital l’empeny a una coveta als afores de la ciutat on s’hi està 7 mesos. És allà on el pelegrí aprofundeix en l’experiència de Déu, que el tractava com un mestre. Així mateix, saber llegir el pas d’un Déu que ens va ensenyant i guiant la nostra vida necessita un mode i ordre. Aquesta tercera etapa pretén introduir-nos en aquest discerniment continu que implica una vida que posa Déu al centre.


La metodologia emprada contemplarà (com heu llegit a la carta) moments de pregària persona, una estona de diàleg espiritual (que ens permet descobrir la riquesa de l’anomenat discerniment comunitari) i l’eucaristia. La proposta que fem de 3 dates implica una aposta per compartir persones que  provenim de diferents llocs i institucions i que no ens coneixem, de compartir una experiència que ens permeti sentir-nos units i unides en l’experiència espiritual que sosté la missió, en quelcom que va molt més enllà d’una tasca concreta que realitzem. No cal participar als 3 recessos, ni tampoc implica que si no n’has fet un no puguis participar als següents. Però és una invitació a qualsevol persona que col·labora en una institució relacionada amb la Companyia de Jesús. Però pot ser una oportunitat per a tu i/o per al teu grup de fe o comunitat, d’aprofitar el curs com a una oportunitat de sintonitzar amb força amb l’itinerari espiritual realitzar per Ignasi de Loiola. Els materials estan disponibles a la pàgina www.ignatius500.org , per si voleu proposar-ho, també, a altres grups a qui no encaixin les dates.