Estàs aquí

Trobada de celebració dels 40 anys de la CVX-E a Manresa

El dissabte, 4 de febrer, a Manresa, va tenir lloc el primer dels actes que es realitzaran durant l’any per diferents llocs d’Espanya, per celebrar els 40 anys de la CVX-E, finalitzant el primer cap de setmana de juliol a Madrid amb una gran trobada.

A Manresa van assistir membres de les comunitats de Saragossa, Bilbao, Sevilla, Barcelona i Lleida. Ens van acompanyar el Consejo nacional i el Manuel Martínez (secretari executiu de la CVX-CLC).

El primer acte va anar al voltant de la “Nuestra història” on Jose Antonio Suffo i Pep Baquer, sj, ens van fer una xerrada molt emotiva, vivencial, amb les llum i les ombres, de la prehistòria, història de la CVX i els reptes que tenim per davant.

 

 

Durant la conferència molts dels presents començaren a recordar tot el temps passat, recordant persones, fets, llocs, situacions anecdòtiques...tota una vida de la CVX en cada un dels nosaltres.

 

 

Després, el Xavier Prats (CVX-La Vinya-Galilea) i l’Antonieta Aldabó (CVX-Xavier) ens recordaren el camí realitzar per la CVX, durant els 40 anys, a Barcelona i Lleida.

Després de dinar, Josep Maria Riera (CVX-Peres Fabre) ens va presentar el llibre Los seis anclajes de la reconciliación, un llibre molt recomanable per llegir i posar en pràctica, perquè no  ajuda a desfer conflictes, sinó a transformar-los tenint com a base fonamental l’espiritualitat ignasiana. Tots estem criats a ser agents de reconciliació, a ser impulsors del diàleg cívic en les situacions de conflicte

Van finalitzar la jornada jugant al trivial de CVX i una eucaristia donant gràcies de tot el que hem viscut.