Estàs aquí

Seminari virtual: La ciutat en femení

(Federació Catalana de Monges Benedictines)

L’Àmbit Cultural de Benedictines, ACUB, organitza la seva primera activitat formativa amb aquest seminari virtual en motiu de la commemoració dels 1075 anys de la consagració de l’església monàstica de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i de la primera menció d’aquest monestir femení. Una acitvitat que s’havia de celebrar presencialment el 2020, però que la pandèmia de covid ens va fer posposar i, finalment, transformar en format virtual.

El seminari Construint la ciutat en femení. Sant Pere de les Puel·les a la Barcelona medieval vol ser un espai de trobada i diàleg interdisciplinar per debatre sobre aquest monestir femení, la seva fundació al segle X, la vida de les dones que en formaren part i el seu paper en la construcció política, social, econòmica i espiritual de la Barcelona medieval.

Un monestir tan important com el de Sant Pere de les Puel·les, el primer monestir femení de la ciutat de Barcelona i el segon dels comtats catalans després de Sant Joan de les Abadesses, no pot trobar-se entrat el segle XXI sense un estudi històric profund i rigorós. Per això, l’ACUB organitza aquest seminari, que vol posar la primera pedra de la revisió històrica d’aquest cenobi i de les dones que formaren la seva comunitat ara fa més de 1075 anys. Una història urbana en femení que encara avui roman silent entre els documents del seu arxiu i els carrers del barri de Sant Pere i que l’ACUB s’ha proposat treure a la llum.

Descarrega't el programa!

Inscripcions