Estàs aquí

De vacances

Amigues, amics;

acabem un altre curs amb la satisfacció i la seguretat d'haver compartit moltes coses en el camí. Sabem que hem de seguir treballant, i així ho farem, de cara a sensibilitzar, visibilitzar i organitzar-nos per poder donar respostes als problemes de cada dia mitjançant la formació, xerrades i seminaris que anirem preparant durant el llarg del curs i amb la Borsa de Voluntariat que no para de crèixer. Aquest any el nostre compromís, com no podia ser d'altre manera, ha estat amb la crisi dels refugiats. Manifestant el nostre posicionament i adhesió a tantes altres veus que clamen per tantes vides trencades i oferint testimonis com els del Pablo Tosco (fotògraf i membre d'Oxfam Intermon) que ens explicà les dures realitats viscudes als camps de refugiats; el Rafel i Guillem Simó, pare i fill que van acompanyar famílies senceres en el seu èxode fins a Idomeni; i el Lamine Souane (President de l'Associació Afrocatalana d'Acció Solidària) que ens va relatar la seva pròpia vivència, encongint-nos el cor per moments, en el seu particular èxode per trobar una vida millor.

Enrere queden projectes com el teatre-denúncia sobre el maltractament, xerrades com les de l'Olaizola sobre la soledat, cursos com els d'Entendre la Vida Cristiana que seguirem oferint al llarg dels propers 2 anys i tallers com el de la Maite Valls, d'Acompanyament Espiritual que no serà l'últim, de ben segur. També hem anat veient com ha anat creixent la nostra petita coral, la Loiola Gospel Cor, fins a ser un grup estable d'unes 25 persones que comparteixen les ganes de cantar i de passar-s'ho bé.

Per la nostra satisfacció s'han anat consolidant projectes de voluntariat com el TU POTS (reforç escolar) i l'AMB TU (acompanyament a gent gran) que el Casal, a través de la Borsa de Voluntariat, impulsa amb altres entitats, treballant en xarxa, juntament amb Serveis Socials de Barcelona. Menció especial en aquest cas al grup de coordinadores i coordinadors de la Borsa de Voluntariat i a totes les voluntàries i voluntaris per la seva feina desinteressada i el seu compromís amb els més febles.

No ens volem oblidar de tots aquells grups (Joves Loiola, Universitaris Loiola, Espai Ignasià...) i Comunitats que durant el curs han anat trobant-se cercant espais de pregària, de compartir l'Evangeli i d'intimitat que els han fet crèixer i madurar en el servei, en la pregària i en la vida comunitària. Altres han trobat en els moments d'esbarjo una oportunitat per compartir, crèixer i assolir nous reptes, és el cas de totes les nenes i nens de l'Esplai CIM.

Ara és hora de donar GRÀCIES per tanta vida viscuda entre aquestes parets, fer una parada en el camí per agafar noves forces i arrencar el curs 2016-2017 amb les millors de les motivacions, que no ens en falten. Gràcies a totes i tots vosaltres que feu del Casal un lloc més humà i sensible al que l'envolta. I gràcies, molt especialment, a aquells que en teniu i heu tingut cura del Casal. Sobretot aquestes darreres setmanes en les que hi ha hagut el camp de treball "netegem el Casal" que han fet que aquesta casa encara pugui ser més acollidora.

Restarem tancats del dilluns 25 de juliol al 31 d'agost (tots dos inclosos) excepte per les misses del dia 23 i 30 de juliol a les 19:30h. Esperem poder trobar-nos per desitjar-nos un molt bon estiu!! Si ja esteu de vacances ens veiem a la tornada.