Estàs aquí

Experiència a la Vetlla de Pentacosta a la Catedral de Barcelona

VETLLA DE PENTECOSTA A LA CATEDRAL DE BARCELONA

Dissabte 30 de maig de 2020 

 

Com molts de vosaltres ja sabreu, el passat dissabte 30 de maig es va celebrar una vetlla de Pentecosta a la catedral de Barcelona. Aquesta pregària estava organitzada per la Delegació de l'Apostolat Seglar de l’Arquebisbat de Barcelona.

L’acte va ser presidit pel cardenal arquebisbe Omella juntament amb els seus dos bisbes auxiliars: Monsenyor Sergi Gordo i Monsenyor Antoni Vadell. 

Degut a la situació excepcional del COVID, la vetlla es va celebrar presencialment, segons les normes sanitàries establertes, es va retransmetre a través del Canal YouTube de la catedral i també Ràdio Estel en va fer la connexió.

La vetlla estava repartida en quatre eixos que són els que formen el Pla Pastoral de la Diòcesi de Barcelona aprovat fa un parell d’anys. Aquests quatre eixos eren:

Fraternitat, Joves, Pobres, Discerniment

Cada eix tenia la mateixa estructura: una lectura de l’evangeli seguida d’un comentari; a continuació, i després d’uns minuts de silenci, es demanava als presents la realització d’un signe visible.

Mitjançant el contingut dels quatre eixos, celebràvem la vinguda de l’Esperit amb la celebració de la Pentecosta, tot pregant al Senyor que aquest alè ens donés la força com a cristians per afrontar els reptes que se'ns presenten a la nostra societat.

Al final de l’acte el cardenal Omella ens va dirigir unes paraules per concloure la vetlla i donar-nos la benedicció final.

L’organització d’aquesta vetlla la formaven deu persones, tots laics i laiques de diversos moviments, entitats i Acció Catòlica de la Diócesi juntament amb la delegada diocesana, Anna Almuni. Jo, com a representant del Casal Loiola i de les CVX de Barcelona, formava part d’aquest grup. Se’m va encomanar la tasca de preparar totes les músiques que sonarien a la Vetlla. Cal dir que aquest tema ens va portar les seves dificultats, primer de protocol i després tècniques. Per la situació del COVID no era possible tenir un grup de músics. La Catedral ens oferia l’orgue i un cantaire, però el grup que ho preparàvem volíem un aire més alegre i una música que no donés tanta solemnitat.

Finalment i gràcies a la intervenció del Sr. Cardenal es van poder posar músiques enregistrades, fet completament insòlit ja que mai a la catedral de Barcelona s'havia fet.

Van sonar dotze temes: alguns d’instrumentals i altres cantats. 

En aquest sentit voldria agrair molt especialment al coordinador del grup de Músics Magis del Casal Loiola, en Carles Manich, i a tot el seu grup la generositat en deixar fer ús de les seves gravacions. En Carles em va suggerir uns cants concrets pels diferents eixos i varen ser seleccionats. Va sonar, per exemple, el cant “Gastar la vida” que tots coneixem. 

Per tant, el Casal Loiola ha tingut un paper molt important pel que fa a les músiques que van sonar a la vetlla. Ens en podem sentir ben orgullosos i satisfets de l’experiència. Ja us podeu imaginar l’emoció que vàrem sentir tots els presents en sentir aquestes músiques en un marc incomparable com la catedral de Barcelona.

Pot semblar una nimietat, però jo que fa molts anys que m’he mogut em temes d’església diocesana ho considero un pas de gegant. Són aquelles petites coses que fan que la nostra església avanci cap a una església més evangelitzadora i en sortida, digna de ser reconeguda.

 

Gràcies per tot el suport rebut per part del Casal i de les Comunitats.

Bona Pentecosta !!!!

 

Carles Ribalta

CVX Fòrum Joves