Estàs aquí

Hem tancat el curs 2019-2020 del Tupots Casal Loiola

Tot i que el Casal ha hagut de tancar les activitats presencials per la pandèmia de la Covid19, hem volgut contactar telefònicament amb cada una de les famílies dels 21 alumnes que hem atès aquest curs dins l'activitat Tupots-Casal Loiola. Tots estan bé i els hem desitjat un bon estiu i comunicat que ens retrobarem el proper curs amb els requeriments sanitaris pertinents.

Com sabeu, el Casal Loiola ve participant molt activament en el projecte Tupots, aquest ha estat el novè curs. Tupots és un projecte de reforç escolar i acompanyament a alumnes de diferents escoles, principalment de l'Eixample.  És un projecte en xarxa que, per una banda, és una ajuda a infants amb famílies enviades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona,  i a l’hora, és un tast del que és fer un voluntariat o servei als altres per als joves enviats per les escoles.

El Casal ofereix dues tardes a la setmana les seves instal·lacions, també coordina la participació de voluntaris, per una part estudiants joves del Sant Ignasi i del Sagrat Cor, i també de voluntaris adults que supervisen el bon desenvolupament de l'activitat. Focalitzen l'atenció en els nens i nenes de forma que sigui molt personalitzada. Trimestralment es fan entrevistes amb els pares dels alumnes i també es fa un retorn als derivadors abans esmentats.

La valoració dels alumnes, les seves famílies, els voluntaris i els derivadors és molt positiva. La prova és que la resposta que hem tingut de famílies i voluntaris al tancar aquest curs ha estat unànime: “si us plau aviseu-me quan comenceu el curs vinent”.

Esperem que la situació ens permeti aquest seguiment dels alumnes de manera presencial el curs 2020-21 al Casal Loiola i es tornin a trobar voluntaris joves, adults i nens en un espai que per a ells és un lloc de relació positiva i motivadora.