Estàs aquí

IV Assemblea CVX - Catalunya (7-8 novembre del 2020)

"TU ETS LA LLUM DEL MON", aquest va ser el lema de l'Assemblea on hi va haver moments realment entranyables i plens de contingut espiritual. L'objectiu d'aquesta important trobada per a la nostra CVX a Catalunya era posar sobre l'altar, com una ofrena, tot el que s'ha fet en els últims 4 anys. El que no s'ha fet i el que se somia, també es va presentar al Senyor amb humilitat i desig d'avançar cap al Regne aquí i ara.

El Consell i els representants de totes les comunitats locals (a Barcelona: Berchmans, Fòrum, Pere Fabre, Sagrada Família i Vinya-Galilea i a Lleida, Xavier) es van reunir no a la Cova de Manresa, com estava previst inicialment, sinó a Zoom, com hem de fer sovint (beneïda tecnologia...).

Dissabte al matí: pregària conjunta, presentació de l'informe del Consell, incloent una intervenció de representants dels diferents equips (família, formació, migració, sociopolítica i joves). A continuació, la xerrada clara, directa i profunda del jesuïta Toni Català ens va ajudar a adonar-nos que l'Evangeli està present en la nostra vida quotidiana i ens convida a commoure’ns i comprometre'ns amb les diferents i diverses realitats en què vivim els membres de CVX a Catalunya. Va ser una crida a l'autenticitat!

Dissabte a la tarda va servir per compartir, en grups reduïts, el fruit de l'oració de la xerrada matinal i els temes plantejats pel Toni. Acabem en plenari compartint les conclusions dels diferents grups que, un cop acordades, serien les possibles línies de treball proposades al nou Consell per a la seva tasca durant els propers 5 anys.

Diumenge al matí va ser intens i emocionant. Després de l'oració inicial, el Consell va presentar les línies de treball resultants de les deliberacions del dia anterior de tots els presents, de manera que cada comunitat local votaria sobre quines considerava prioritàries (veure taula de sota). Seguidament es va ratificar la nova candidatura que formaria el nou Consell.

Espiritualitat:

Potenciar i difondre la riquesa de les eines ignasianes

Cura personalis:

Atenció a la cultura de l'acompanyament-recolzament-cura de persones i comunitats locals atenent a la nova realitat del nostre mon

Missió:

Alimentar i donar suport a les comunitats locals la voluntat transformadora del mon

Vocació:

Ajudar a redescobrir el do de la vocació CVX a les nostres comunitats i treballar per estendre-la

Comunicació:

Facilitar eines de comunicació: entre nosaltres, entre comunitats i de cara enfora.

Església:

Més presencia a l'Església (Parròquia, diòcesi)

Equips apostòlics:

Potenciar els equips apostòlics de missió en la dimensió intercomunitària.

Cos apostòlic:

Promoure accions per enfortir el sentiment del cos.

Diversitat:

Treballar perquè les comunitats valorin la diversitat com a riquesa dins de CVX

Apertura:

Promoure activitats formatives intercomunitàries i recessos

 

L'Eucaristia va tornar a ser el “fermall d'or” que va fer visibles algunes de les mocions dels assistents: il·lusió, ganes d'avançar, desig d'unitat, disponibilitat, humilitat, record als malalts i als més vulnerables de la nostra societat… i tants d’altres que no es van poder expressar, però que se sentien flotant en l'aire i en les mirades emocionades que es veien a la pantalla. Per sobre de tot, agraïts per una vocació que "ens redimensiona" en un món que està vivint un moment molt especial i incert. Podem ser llum enmig de la tempesta...

Després de l’enviament, el nou president, Carles Ribalta, va pronunciar unes paraules agraint a tots els assistents el seu suport tot transmetent una gran disponibilitat al servei de CVX i del Senyor, tant per la seva banda com per la de les seves companyes Altagràcia Torrent i Elena Andreoni amb qui formarà el nou Consell.

Donem gràcies al Senyor perquè durant els últims 4 anys ha fet del Luis Miguel Plà, del Xavier Obiols, de l’Albert Tarradellas, de l’Altagràcia Torrent, del Xavier Vilageliu, acompanyats pel Sílvestre Falguera com a assistent, instruments seus, perquè CVX a Catalunya hagi pogut avançat en molts aspectes. Moltes felicitats al nou Consell. Des d'aquí us oferim tot el nostre suport i oració.

Una abraçada GRAN i FRATERNA per a tothom!!

 

Més fotos de la trobada: Foto 1Foto 2