Estàs aquí

Manifest de la CVX sobre la diversitat sexual com un do de Déu

La CVX veu com «un do de Déu» la diversitat d'orientacions sexuales en el seu si

La Comunitat de Vida Cristiana (CVX), que agrupa a 1.100 persones en 35 comunitats de tota Espanya, ha constatat en els darrers anys «la presència de persones LGTB+ a l'Eglésia i en la pròpia comunitat» que, «al igual que la resta d'integrants del poble de Déu, volen viure amb plenitud la seva fe, en amor i servei, però que moltes vegades troben dificultats afegides per fer-ho i inclús rebuig que els genera gran patiment personal i familiar».

Tal i com fa constar en un comunicat fet públic aquest dimecres, 2 de desembre, per a la CVX és «un do de Déu estar formada per persones amb orientacions sexuals diverses» i «aquesta experiència de diversitat en l'Església ha fet germinar en la comunitat un profund agraïment i alegria». Conscient, així mateix, de que «tota persona és, en la seva naturalesa, filla de Déu, creada a la seva imtge i semblança», s'ha compromès «en l'acompanyament d'aquests processos de fe i integració en la comunitat eclesial» i en la sensibilització i formació interna.

 

MANIFEST ÍNTEGRE

A les nostres comunitats locals s'ha constatat en els darrers anys la presència de persones LGTB+ a l'Església i en la pròpia comunitat que, al igual que la resta d'integrants del poble de Déu, volen viure amb plenitud la seva fe, en amor i servei, però que moltes vegades troben dificultats afegides per fer-ho i inclús rebuig que els genera gran patiment personal i familiar. Des de les nostres comunitats locals, diverses persones s'han compromès en l'acompanyament d'aquests processos de fe i integració en la comunitat eclesial.

Com recorda el Papa Francesc en "Amoris laetitita", l'Església ha de fer seu «el comportament del Senyor Jesús, que en un amor il·limitat s'ofereix a totes les persones sense excepció» i, per això, no hi cap tot «signe de discriminació injusta» cap a les «persones amb tendències homosexuals».

Fruit de l'experiència d'acompanyament, i unida a aquesta reflexió, en la darrera Assemblea General de CVX Espanya, celebrada l'agost de 2019 a Pamplona, es va acordar profunditzar en el tema i realitzar un manifest públic per fer constar que:

  • La nostra comunitat viu com a do de Déu l'estar formada per persones amb  orientacions sexuales diverses, persones que en les seves familíes hi ha membres LGTB+, persones solteres, casades i divorciades. Com integrants de l'Església que són, participen en ella en igualtat, i lluny de qualsevol estigma. Per exemple, els càrrecs de responsabilitat i representació de la comunitat estan oberts per a totes elles.
     
  • La discriminació, sempre injusta, que pateixen moltes persones per la seva orientació sexual és una crida d'atenció a la comunitat cristiana per seguir recordant que tota persona és, en la seva naturalesa,  filla de Déu, creada a la seva imatge i semblança; i per redoblar esforços de reconeixement, acollida i acompanyament
     
  • .La nostra comunitat es compromet a  cuidar la sensibilització i la formació interna dels seus membres sobre aquest tema, així com a incorporar-ho en les diferents àrees de treball. 

 

Aquesta experiència de diversitat en l'Església ha fet germinar en la comunitat un profund agraïment i alegria.

 

Més informació:

Des de l'àrea de comunicació de CVX es poden facilitar tant entrevistes amb el president de CVX Espanya, Eduardo Escobés, com testimonis de persones LGTB+ pertanyents a diferents comunitats.

Per més informació contactar a través de comunicacion@cvx-e.es