Estàs aquí

Pilar Rahola || SOS Cristians

El proper dijous 24 de maig a les 21h tindrem la presentació del llibre de Pilar Rahola, "SOS Cristians", amb una introducció del José Ignacio González Faus, sj.

La mateixa Pilar acompanyada del José Ignacio ens endinsarà en un dels grans drames del nostre temps, ni més ni menys que la persecució dels cristians en diferents circumstàncies i geografies en el món d'avui.

No deixant de ser un cas manifiest de persecució a causa de les idees, és un conflicte del que no se n'ha parlat a Occident fins fa relativament poc que és quan se n'ha fet cada vegada més ressò del problema. Per això, és imprescindible aquesta obra periodística d'intenció global, que profunditzarà en els diferents modes de persecució (l'assassinat, la repressió o el menyspreu) al llarg de la geografia mundial, per a mostrar així l'abast del fenomen, amb la intenció de denunciar i crear consciència sobre el que està passant.

El llibre està escrit des d'un punt de vista laic, de la defensa dels drets i dels valors humans, amb la intenció de conscienciar al conjunt de la societat de l'amenaça que això suposa per a les societats democràtiques.

Mai no hi havia hagut, des de l’època de les catacumbes, un intent massiu, organitzat i impune d’acabar amb comunitats cristianes senceres. Les dades colpidores que Pilar Rahola aporta en aquest llibre, d’una manera sistemàtica i rigorosa, són tràgiques i encenen totes les alarmes d’una sagnia que no sembla tenir aturador. Coptes, assiris, siríacs, ortodoxos de diverses litúrgies, protestants i també catòlics, pateixen avui l’estigma de la creu. Són màrtirs els caldeus assassinats pel Daeix per no voler convertir-se a l’islam, o els coptes morts per les bombes a les catedrals d’Egipte, o els cristians nord-coreans tancats per tota la vida en camps de treball forçats a causa de la seva fe. Això és el martiri i aquests són els màrtirs del segle XXI.
I malgrat el crit desesperat de tantes comunitats violentades, el silenci s’imposa com un vel allà on pateixen el martiri, però també a Occident, on els cristians no formen part del que és políticament correcte. 

«Creure en Crist ha esdevingut una creença amb un elevat risc que condueix milers de persones a la presó, l’exili i la mort. Les xifres, les vivències i els fets que relata aquest llibre ho demostren de manera descarnada. Si aquesta denúncia remou consciències, inspira compromisos i ajuda a pal·liar la solitud de milers de cristians, haurà tingut algun sentit. No oblidem que qualsevol víctima pot morir dues vegades: quan és assassinada i quan se li nega la condició de víctima».