Estàs aquí

Pregària CL Europa durant el confinament

Des de Barcelona, us vull comunicar l’experiència que hem tingut algunes persones que ens vam apuntar a la iniciativa de l’equip d’Europa CVX-CLC durant el temps de confinament. Jo vaig compartir aquesta vivència amb un dels grups de parla francesa. Així doncs, us deixo amb l’escrit que m’ha fet arribar la Marie-Emmanuelle (CVX París):

Quan va començar el confinament, l’Euroteam va proposar a totes les Comunitats Nacionals d’Europa crear les CL Europees durant el temps de confinament. L’ESCN (Equip Nacional) va llançar aquesta proposta al butlletí « Especial Confinament ». L’Euroteam va crear grups a partir de les diferents llengües parlades, de la disponibilitat de cadascú i de la participació de diferents països. Es va decidir fer aquests grups per ajudar-nos durant aquest temps tan especial.

A cada trobada setmanal en línia, l’Euroteam ens ha proposat un temps de pregària amb texts i amb propostes de relectura per compartir com hem viscut la setmana cadascú, en relació amb el temps litúrgic; després dels dos torns per a compartir, hi havia una pregària per acabar la trobada.

Els estem molt agraïts per tot aquest material perquè, realment, va facilitar molt el fet de compartir i portar la trobada preparada.

La veritat és que cada setmana teníem moltes ganes de retrobar-nos. La nostra espiritualitat comuna ens ha permès compartir ràpidament, amb confiança i profunditat, la nostra vida i la nostra interioritat. Autenticitat, escolta, atenció i respecte són les paraules que han sortit més a la nostra avaluació.

Aquestes trobades han eixamplat la nostra visió de la CVX: han convertit la dimensió global en realitats concretes. La CVX és una família i ens ajuda a mantenir un cor més obert pel fet de compartir més enllà de les fronteres dels nostre país.

Els lligams que hem fet ens han permès viure el confinament amb pau i joia, tot i ser conscients de la situació que vivim. També ens han permès compartir l’esperança  malgrat la distància.

I com seguirem? Ens volem continuar retrobant. Probablement cada mes i durant els temps litúrgics com l’Advent, la Quaresma, les festes ignasianes. I, especialment, durant els anys 2021 i 2022 quan arribin les commemoracions al voltant de Sant Ignasi i Sant Francesc Xavier. El desig és trobar-nos a Loiola i Manresa…esperem amb il·lusió que arribi aquest moment.

 

Marie-Coralie Wattinne (CVX França), Marie-Emmanuelle Reiss (CVX França), Carmen Ehlert (CVX Alemània), Claire Acker (CVX França) i Marta Millà (CVX Catalunya).

Maig 2020