Estàs aquí

Presentació de la Lucía Ortín, nova presidenta del Casal Loiola

Benvolguda Comunitat Casal Loiola,
 
Un cop iniciat aquest curs, i després d’haver-nos trobat pel Casal a raó de diverses iniciatives, volia presentar-me formalment i fer-vos arribar la meva disponibilitat per acollir aquelles necessitats o propostes per fer del Casal una Comunitat, que com bé diu la missió, promogui el creixement humà i en la fe de tots i totes.
 
La meva trajectòria al Casal ha sigut, com per a molts de vosaltres, un camí que comença amb una proposta d’algú; Per què no vens al Casal?
En el meu cas, un cop acabada la confirmació a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge i de participar a la Pasqua Jove a Raimat al 2008, els Universitaris Loiola van ser la manera de poder seguir creixent i compartint la fe acompanyada per altres joves que com jo acumulavem més preguntes que respostes. Aquesta comunitat va ser la meva llar durant 5 anys. Llar que ha donat forma a la meva vocació personal i professional, volent dedicar el meu treball en favor dels qui més pateixen.
Durant els darrers 8 anys he pogut desenvolupar aquesta tasca a Migra Studium des de l’àmbit de la gestió coneixent d’aprop la realitat de les persones migrants més vulnerables al nostre territori. Aquest contacte, que mai deixa indiferent, em va moure a voler acompanyar des del treball social a les persones, i actualment ho faig des de Sant Joan de Déu Serveis Socials amb persones en situació de sense llar.
Al Casal, aquesta vocació d’acompanyament, es tradueix en participar dels grups Magis, acompanyant els joves amb desig de conèixer més de Jesús i a preguntar-se per la seva vocació personal. A nivell comunitari he pogut conèixer d’aprop la CVX amb un temps d’iniciació, la Comunitat d’Espai Ignasià, i actualment el grup de Betania, on al voltant de l’evangeli seguim compartint la fe i la vida.
Per últim, aquest curs amb el càrrec de presidenta del Casal, acullo la responsabilitat i el posar-me a disposició per seguir construint aquesta comunitat que som i que ens ajuda a viure la vida amb sentit i plenitud, a l’estil de Jesús.
 
Com bé sabeu, aquest curs ja hem iniciat diverses iniciatives: vam donar el tret de sortida del procés comunitari a l’eucaristia de l’1 d’octubre, estem en procés de crear la comissió de seguiment de les conclusions proposades, s’ha creat la comissió eucaristia per promoure una revitalització d’aquest espai de celebració que tant ens aplega, la comissió econòmica junt amb el patronat treballa per la presentació del tancament del curs passat i el nou pressupost i així créixer en una major transparència. I per últim el repte de la comunicació, com fer arribar tot el que es fa a les comunitats i al Casal a tots i totes.
Aquests i altres reptes són els que ens posen en marxa aquest curs i els que aniré compartint amb tots vosaltres.
 
Abans d’acabar però demanar-vos iniciativa en tot allò que creieu que pot millorar el nostre Casal i la missió encomanada. El Patronat estem oberts a tota proposta i us oferim el següent canal de comunicació per a que ens ho feu arribar: patronat@casalloiola.org 
 
Agrair-vos de tot cor l’acollida que fins ara he tingut de tots vosaltres,
 
Moltes gràcies i ens veiem pel Casal!
 
Lucía Ortín

si vols conèixer a totes i tots el patrons del Casal Loiola fes clic aquí