Estàs aquí

Recull de trobades de tancament de curs

LA VINYA - GALILEA 

Feia un any que el 5 de juliol de 2020 els membres de la CVX La Vinya-Galilea teníem aquest dia reservat per a fer la darrera trobada del curs, avaluar-lo, tot compartint el dia al monestir de Sant Pere de les Puel·les com ja és habitual des de fa anys.

La trobada no ha estat habitual, dúiem mesos sense veure'ns!!, havíem de mantenir la distància establerta, portàvem la mascareta, a l'hora de dinar distribuïts en diverses taules,... També nosaltres ens sentíem diferents, afectats per la pandèmia que ha sacsejat a milions de persones de tot el món.

Vam iniciar la trobada amb la pregària del P. Adolfo Nicolás: Señor Jesús,

¿Qué flaquezas has visto en nosotros que te han decidido a llamarnos, a pesar de todo, a colaborar en tu misión?....

Tot seguit vam anar expressant com havíem viscut el període de confinament, les llums i les ombres. Llums que vam compartir: l'acompanyament del Senyor en les nostres vides, la vida de família en la distància, les pregàries expandides per WhatsApp, el contacte amb la natura així com l'enyorament del contacte amb la natura, els recursos que havíem tingut i els que havíem après, descobrir una manera de viure sense pressions, l'acompanyament a aquells que ho necessiten, les estones de pregària personal, mantenir i cultivar -per telèfon i WhatsApp- el sentiment de comunitat, sentir-nos CVX participant a les Eucaristies i propostes de CVX, la superació personal, cuidar de les coses quotidianes, viure la riquesa personal d'aturar-se...

I també vam compartir les ombres: pors, inquietuds, la mort de familiars, incertesa davant el futur, soledat, sentiments i experiències estranyes, el perill de contagiar-se i de contagiar, l'aïllament,... i, malgrat les ombres tots, cadascun i cadascuna, ens hem sentit sempre en mans de Déu.

A la tarda vam tractar temes diversos de CVX i de la nostra comunitat.

Acabàrem el dia amb la celebració de l'Eucaristia, presidida per en Jesús Renau, era la millor manera de tancar el dia en el que vam sentir el goig de la proximitat d'uns amics en el Senyor des de fa anys.

L'alegria per retrobar-nos ens va acompanyar al llarg de tot el dia.


GERMANOR 

Hola,

La comunitat Germanor ens vam reunir per un retrobament-comiat presencial el passat dissabte dia 27 de juny al matí a l’església de sant Ignasi de Roger de Llúria 13, després de quatre mesos de no veure’ns. Seguint les mesures obligatòries, vam ocupar tot l’espai disponible amb mascaretes i separació entre nosaltres.

Amb molta il·lusió ens vam retrobar físicament, encara que els petons i les abraçades els vam haver de deixar per després de l’estiu. L’alegria de la trobada, però, va ser contagiosa després de tantes setmanes d’ajornament, encara que el contacte entre tots s’ha mantingut durant tot aquests temps amb força intensitat a través del telèfon, el mail i el WhatsApp.

El matí el vam destinar a una benvinguda i pregària introductòria tranquil·la.

Després, unes paraules del Francesc Roma ens van centrar en els moments viscuts des de la fe i l’esperança que ens conforma com a creients. Més tard, una reflexió personal en silenci va donar pas a posar en comú algunes de les nostres vivències, pors, incerteses i esperances en aquest moment tan peculiar.

Vam acabar amb una Eucaristia llarga, tranquil·la, confiant que l’Esperit ens doni a tots clarividència per viure esperançadament i creativament el nostre futur, el de les nostres famílies i amics i el de la nostra societat.

Ens vam acomiadar fins el proper setembre, esperant poder iniciar-lo amb tota normalitat.

Molt bon estiu a tots!


DIA DE CLOENDA DE CVX BERCHMANS CURS 2019-2020

El passat Dijous 2 de juny va ser un dia molt maco i entranyable, després de quasi 4 mesos vàrem celebrar una Eucaristia Comunitària presencial, al Jesuïtes de Casp la va presidir el Silver Falguera. L’entrada a l’Església tots amb mascareta, tots rentant-nos les mans, mirant-nos, sense poder abraçar-nos  ni donar petons... una trobada diferent. Una sorpresa inesperada, la participació Joaqui Salord, ell emocionat i nosaltres també.

Ens trobàvem per tancar aquest curs, un curs singular, amb reunions on line, amb una oferta espiritual molt rica. Vàrem començar tard, com sempre i es van incorporar el Pep i el Joan Maria perquè veien de fer el servei a Sants Sant Egidi.  Vam compartir la VIDA des de la plegaria, el silenci i l’atenció a les paraules expressades en la homilia per Silver  La pastoral ens va engrescar a emprendre un viatge cap al nostre interior  i fer créixer i enfortir les nostres arrels. Vàrem llegir un fragment de Olaizola de Mi Equipaje: 

Mi equipaje será ligero,
para poder avanzar rápido.
Tendré que dejar tras de mí la carga inútil:
las dudas que paralizan
y no me dejan moverme.
Los temores que me impiden
saltar al vacío contigo.
Las cosas que me encadenan y me aseguran.
Tendré que dejar tras de mí
el espejo de mí mismo,
el 'yo' como únicas gafas,
mi palabra ruidosa.

Y llevaré
todo aquello que no pesa:
Muchos nombres con su historia,
mil rostros en el recuerdo,
la vida en el horizonte,
proyectos para el camino.
Valor si tú me lo das,
amor que cura y no exige.
Tú como guía y maestro,
y una oración que te haga presente:
 
«A ti, Señor, levanto mi alma, en ti confío,
no me dejes. Enséñame tu camino,
Mira mi esfuerzo. Perdona mis faltas.
Ilumina mi vida, porque espero en ti».
José María Rodríguez Olaizola, sj


Un agraïment molt sincer al Juan M. Raduà per la seva dedicació a la Fundació del Casal i a l’Anna Arbones i la Marta Carnicer per la seva dedicació i entrega a la pastoral aquests 3 anys. I vam votar la nova pastoral tecnològicament, impensable amb una altre moment.

Amb ganes de iniciar el nou curs imaginant-nos una nova normalitat al Casal.

“Tot té un significat més profund del que veiem. És una gran oportunitat de convertir l’adversitat en camí”. Molt bon estiu a tots!!!

A continuació us adjuntem una Carta de la Pastoral Berchmans  a la comunitat a l’acabar el 19-20.