Estàs aquí

Ressons de la visita de l'Arquebisbe Juan José Omella

Missatge de l'Arquebisbe al Casal Loiola: "Sigueu misteri en comunió, sempre en tensió cap a la missió"

Juan José Omella va triar aquestes paraules de Joan Pau II per resumir la idea que volia transmetre a tots els membres i comunitats del Casal Loiola.

L'Arquebisbe de Barcelona, va visitar el Casal la tarda de dissabte passat, va presidir l'Eucaristia, es va reunir amb el Patronat i va participar en un diàleg obert sobre el futur de l'Església.

Durant el seu comiat final a l'acabar l'Eucaristia de dissabte, l'Arquebisbe va voler convidar a  tots els membres del Casal a "viure en comunió dins de l'Església, aglutinant i sumant en comptes de dividint" a la vegada que ens convidava a "estar sempre en tensió cap a la missió, sortint al carrer i essent cristians actius a la societat".

Amb aquest comiat, l'Arquebisbe culminava una visita que va començar amb una reunió de presentació de les comunitats, entitats i iniciatives que tenen el Casal com a base de les seves activitats. Posteriorment, Juan José Omella va acceptar participar en un diàleg obert amb prop d'un centenar d'assistents sobre el futur de l'Església. Moderat pel periodista Oriol Llop, es van abordar temes com la baixa participació a moltes parròquies de la ciutat o la manca d'un missatge entusiasmador per als joves.

Per a l'Arquebisbe de Barcelona, "ningú ha de perdre l'esperança després de 2000 anys d'història" i, per tant, va defensar viure la nostra fe com "un regal únic" i "posar-ho tot en mans de Déu". Per a l'Arquebisbe Omella, els joves a vegades no s'identifiquen amb els cristians i s'allunyen de l'Església perquè "els adults som els primers que no som coherents entre el que diem i el que fem". El to del diàleg va estar farcit d'anècdotes personals de l'Arquebisbe recuperant els seus orígens com a rector de poble per terres aragoneses.