Estàs aquí

Salutació del nou Patronat del Casal Loiola

Estimats amics i companys de camí,

Una abraçada virtual i sincera en aquests temps tan difícils.

Com sabeu, recentment hi ha hagut una renovació important en el Patronat de la Fundació del Casal Loiola. Per Estatuts, el mandat dels Patrons és limitat en el temps i per aquest motiu sis persones de gran vàlua han deixat el Patronat: Juan M Mezo (President), Juan M Raduà (Vicepresident), Joaquim Fernández-Díaz, Jaume Flaquer SJ, Xavier Passaret i Llorenç Puig SJ.

A tots ells, el nostre més sincer i immens agraïment per la seva dedicació, el seu treball i la seva encomanadissa il·lusió durant tots aquests anys. Segur que continuaran treballant amb nosaltres des de diferents àmbits.

El procés de renovació del Patronat ha servit també per a fer un repàs de la nostra història, per analitzar el nostre present i per veure cap a on hem d’encaminar el nostre futur.

El Casal Loiola és avui un referent apostòlic a la ciutat de Barcelona, un punt de trobada de centenars de persones, d’edats molt diverses, que són acollides i acompanyades en el seu procés de creixement personal i espiritual. És el fruit d’una missió compartida que va començar entre la Companyia de Jesús i les Comunitats de Vida Cristiana del Casal, i que, amb esforç, ha anat creixent i acollint a altres grups i persones sota l’aixopluc de l’espiritualitat ignasiana que ens és pròpia, que compartim i que oferim al món com a un mitjà per a trobar al Senyor encarnat en les nostres vides.

Aquesta missió compartida és un do de Déu del que tots en vivim els fruits i en el que hem de seguir treballant-hi com una crida personal a servir als altres en un món en el que hi ha veritable necessitat de trobada amb Déu i de saber quin és el seu somni per a cadascun de nosaltres.

Ens cal esmerçar-nos en l’acollida a les persones que cada dia truquen a la nostres portes buscant un camí de vida i acompanyar-los al llarg d’aquest camí. I cal fer-ho en tots els seus estadis vitals, en les seves crides a la vida religiosa o laïcal, en les seves crides matrimonials i familiars, professionals i de servei, en els seus discerniments... Hem de trobar noves formes d’estar encara més pendents els uns dels altres.

Hem d’oferir les eines de la nostra espiritualitat com a font de creixement, especialment els Exercicis Espirituals, la revisió de la vida diària, l’acompanyament i la contemplació dels signes dels temps. Són eines per a sortir a l’encontre del Senyor, de l’altre, del més desafavorit, del més vulnerable, del qui busca.

Volem sumar l’esforç de tots. És dels joves que els més grans reben il·lusió, empenta i imaginació, aprenen noves formes i maneres de fer i d’entendre el món, noves maneres de pregar i celebrar la fe, de somniar i construir un demà millor. Són el futur i el present. Els més grans aporten el seu testimoni, la seva història, el seu recolzament, la seva experiència, els seus mitjans. Junts hem de construir un Casal sostenible, de tots i per a tots, aportant-hi el millor dels nostres propis carismes i en unió d’esperits. Necessitem l’esforç, la imaginació i el suport de tots.

El renovat Patronat agraïm la història del Casal Loiola, estem il·lusionats i esperançats en el seu futur i, en aquest present complicat que ens toca viure, ens posem de tot cor a la vostra disposició. Comptem amb tots i cadascun de vosaltres. En tot servir i estimar. 

Ben vostres, 

El Patronat del Casal Loiola

Xavier Sagrera (President), Lucia Ortín (Vicepresidenta), Elena Casado (Secretària), Luis Bellafont (Tresorer), Antoni Parellada, Marta Camprodón, Gloria López-Barrena, Eli Romero, Joaquim Menacho, Luis Jordà, Pepe Sitges, Mar Yuste, Enric Puiggrós SJ