Estàs aquí

Testimoni del grup Fòrum 2012

Fòrum 2012: fer comunitat des del confinament

I el títol és la síntesi de la realitat. Diumenge de Rams el grup ens vam retrobar virtualment i vam sentir l’energia que les nostres mirades transmetien a través de la pantalla. Energia de complicitat, de confiança, d’esperança. Feia dies que només ens havíem comunicat per wsp  i havíem intercanviat informacions puntuals, fotografies de temps passats  i altres documents de caire més humorístic per relaxar l’ambient que estem vivint. Retrobar-nos cara a cara, tot i la pantalla, va encendre de nou la guspira de la germanor, de la comunió que ens fa sentir partícips de quelcom més gran que nosaltres. Som una comunitat de fe que compartim la vida i, sobretot, ens acompanyem en el dia a dia sabent que tots som diferents i, per tant, amb necessitats i circumstàncies també diferents.

Gràcies a Déu, tots estem bé i també les nostres famílies. I és des de l’agraïment que volem viure aquesta Setmana Santa confinats. Un confinament que ens apropa al patiment dels altres; no físicament potser, però sí des de la pregària més sincera. Agraïment i compassió amb la certesa que hi ha una Pasqua de Resurrecció, malgrat tot.

I escoltem atents com alguns membres del grup ens relaten històries properes de patiment i ens les fem nostres per alleugerir la càrrega que porten. Aquests dies, el dolor pesa molt... Però també hi ha històries d’esperança, de vides noves a punt d’arribar que ens obren un horitzó nou on les rialles i la felicitat tornaran a ser presents. I la vida seguirà endavant.

Queda molt lluny La posada que molts de nosaltres vam poder compartir al febrer a Les Avellanes. Potser és ara quan hem de reviure amb més força el que vàrem poder copsar aquells dies tan intensos: no esperem miracles, sinó siguem instruments de la força de l’Esperit per vèncer el desert on som abocats ara i que la nostra mirada compassiva, gratuïta i lliure pugui actuar en favor dels altres tal com Jesús va fer.

I agraint  la proposta que ens fa Jesuïtes Catalunya per sentir-nos més a prop de tots, Dijous Sant ens retrobarem  per compartir el primer dia de Recés a la ciutat. A tota la gran família del Casal, us desitgem una Setmana Santa en comunió i molt bona Bona Pasqua! Tant de bo ens retrobem ben aviat!