Estàs aquí

Testimoni dels grups de confirmació de Joves Loiola

JOVES LOIOLA

Procés de confirmació des del confinament

Sembla difícil, però així és. Tot i tenir les escoles i el Casal tancats, els nostres catequistes han estat fent un acompanyament dels seus grups de catequesi mantenint el contacte setmanal i podent obrir així una finestra d’oxigen per als joves, alguns dels quals estan vivint situacions difícils a casa.

La setmana passada, l’equip coordinador de Joves Loiola vam poder tenir una trobada virtual amb els catequistes, primer, per agrair-los aquesta tasca d’acompanyament que estan fent i, després, per plantejar-los quin serà el futur d’aquest procés de confirmació. D’entrada, els grups són convidats a viure en comunitat la proposta de Setmana Santa que des de Jesuïtes Catalunya se’ns ha preparat com a alternativa a la Pasqua Jove. Un cop passada la Pasqua, seguirem el procés d’acompanyament dels grups de confirmació des del confinament. Això vol dir que haurem d’adaptar la metodologia i els continguts de les sessions perquè aquestes siguin enriquidores i no suposin una càrrega per als joves, sinó un espai de trobada on puguin compartir la fe i la vida.

Són temps difícils; sí, amb molt de patiment en molts casos. Tanmateix, estem convençuts que se’ns obren oportunitats perquè els vincles que puguem crear en aquestes comunitats virtuals siguin sòlids i ferms de manera que el missatge evangèlic pugui anar entrant perquè aquests joves comencin a tenir una mirada diferent del món i siguin capaços de transformar el seu entorn més proper. Tant de bo l’Esperit ens guiï en aquest servei. Bona Pasqua!