Estàs aquí

Va en serio, la vida

"Va en serio, la vida. Tinguis l’edat que tinguis. Va en serio, et repeteixes aquest matí. La notícia de la mort d’un jove amic, per si no t’havia quedat clar abans, t’arrela al present. Aquest sotrac et ressitua i fa reaparèixer un vell mantra, que t’és conegut, que no et resulta nou: la vida, va en serio..."

Així, d'aquesta manera tan conmovedora, comença l'article publicat per la Nuria Romay al Blog de CiJ amb el títol "Va en serio, la vida".

Són paraules que donen encara més sentit al patiment, ja sigui en primera persona o perquè et toqui d'aprop, que moltes persones viuen en aquest context sanitari marcat per la COVID-19 i també, com no, quan la vida per qualsevol altre circumstància està compromesa i la fragilitat apareix i es fa companya de viatge assumint que som vulnerables. La Nuria ens planteja de quina manera responem a aquesta vulnerabilitat i com ,en aquesta recerca, apareixen sempre aquests quatre verbs: Agrair, Perdonar, Dir t'estimo, Dir adéu.

Tenim també la sort de poder sentir una entrevista a la Nuria, en referència a aquest article, que li van fer el passat 3 de maig a ràdio ECCA. No us la perdeu, val molt la pena.

Dibuix: Marta Romay