Estàs aquí

Xarxa d'Hospitalitat de la Companyia de Jesús

 

Xarxa d’Hospitalitat

La Blanca i el seu marit van conèixer l’experiència d’uns amics que havien acollit a casa un jove refugiat. Aquell dia ja els ressonava una idea: això sí que val la pena fer-ho. Amb l’acord i la complicitat dels fills van fer el pas d’obrir casa seva a l’Ibrahim, un jove immigrant. “Són coses que has de decidir amb el cor”, afirma la Blanca.

És una de les famílies de la xarxa d’Hospitalitat, un projecte impulsat per la Companyia de Jesús a Catalunya i Migra Studium que està creant una xarxa d’acollida i acompanyament per a les persones migrades que arriben a casa nostra i que es troben sense protecció i sense sostre. Per animar més famílies a vèncer els dubtes i fer també el pas d’acollir, han volgut compartir la seva experiència amb aquest vídeo:

Migra Studium, entitat del Servei Jesuïta a Migrants, és l’encarregada de gestionar i acompanyar aquest projecte que ja compta amb diverses experiència d’acollida. Però la xarxa segueix necessitant llars i fa una crida a les famílies a informar-se i plantejar-se seriosament aquesta possibilitat.

La xarxa d’hospitalitat preveu una durada d'acollida de fins a 12 mesos depenent de cada cas, però sempre passant per diferents llars, amb un màxim de 3 mesos amb cada família. La persona migrant o refugiada tindrà un lloc on viure i veurà coberta la seva necessitat d’allotjament, però també hi trobarà companyia, escolta i fraternitat de tal manera que podrà generar uns vincles que li facilitin el seu desenvolupament.

Durant tot aquest temps compta, a més, amb un acompanyament que l’ajuda a traçar un itinerari per avançar cap a la integració i l’autonomia, que comprèn aspectes com l’aprenentatge de la llengua, la formació i inserció laboral, l’assessorament jurídic o l’accés a recursos socials, sanitaris o educatius.

Les persones que vulguin rebre més informació sobre el projecte i la possibilitat de convertir-se en llar d’acollida o de participar com a voluntaris poden adreçar-se a hospitalitat@migrastudium.org

També podeu col·laborar o animar a col·laborar amb la Xarxa d’Hospitalitat fent un aportació econòmica que ajudi al seu finançament i permeti garantir l’acompanyament de les persones que són acollides. Podeu fer  un ingrés al número de compte de Migra Studium (ES71 2100 546 0702 0023 5819) o entrant a Fundació Migra Studium.