Estàs aquí

Posicionament del Casal envers la crisi dels refugiats

El Casal Loiola Fundació Privada P. Martí Tusquets, sj, des de la seva sensibilitat amb el drama dels refugiats que arriben de Síria, Iraq, Afganistan i altres països en conflicte,  VOL ADHERIR-SE a les veus que demanen amb caràcter d’urgència: 

 • La resolució dels conflictes arreu del món. 
 • La crida perquè els governs activin les polítiques necessàries per fer front als règims totalitaris i dictator
 • L’eliminació dels beneficis econòmics que representa  per a alguns països  l’explotació dels recursos naturals  d’aquests zones, així com la l’eliminació de la indústria armamentística que generen aquests conflictes.


En definitiva, a tot allò que perjudiqui el dret de les persones a tenir una vida digna i estable en els seu propi país.

La Comunitat Europea i Catalunya, en particular, reconeixen la condició de refugiats  a aquelles persones de països no comunitaris  i als apàtrides, i el dret a poder gaudir de protecció internacional.
No és només un deure humanitari, sinó que és un DRET adquirit  que tenen com a persones, així reconegudes per Llei. 

“La compassió cristiana –  aquest “patir amb”,  amb  passió – s’expressa també fent-nos veu de qui no aconsegueix  fer  sentir el crit de dolor i opressió”   (Papa Francesc)

“Que les nostres Comunitats Cristianes siguin verdaderament llocs d’acolliment, escolta i comunió”  (Papa Francesc) 

Sobretot  avui,  el Casal Loiola  també vol adherir-se  a la crida de les entitats religioses que fa anys que estan treballant  en aquesta causa arreu del món, per a l’ajuda immediata als REFUGIATS,  i per a aquelles persones que la ciutat de Barcelona acollirà en les pròximes setmanes.

El Casal Loiola vol donar suport i implicar-se en les iniciatives que s’estan proposant i treballant en la línia de:

 • La creació d’una xarxa de ciutats refugis a Europa.
 • La creació d’un registre de famílies que vulguin implicar-se en la proposta solidària d’acollida. 


I també demana que els recursos de la Unió Europea que destina a cada país arribin directament a les ciutats d’acollida.

A més, el Casal Loiola vol crear espais no només per a la reflexió, la informació, i la comunicació, sinó també espais per a l’oració individual, la pregària comunitària i el compromís d’ajuda als  nostres germans que pateixen, tal com ha fet sempre. I, alhora,  es vol comprometre a donar suport i fer difusió sobre aquesta realitat de:

 • Les iniciatives d’altres entitats en xarxa  (Companyia de Jesús, Cristianisme i Justícia, Migrastudium...). 
 • Les activitats per assolir els objectius que aquesta acollida a casa nostra pugui comportar.


"Carta a la familia ignaciana ante la crisis de los refugiados"

Com a propostes més immediates, i conscients que ben segur en sorgiran més, us convidem a :

 • Xerrada  inaugural del curs 2015-2016  a CRISTIANISME I JUSTICIA  a càrrec de Monseñor  Santiago Agrelo Arquebisbe de Tànger el 05 d’octubre a les 19,30h a  l’Església del Sagrat Cor  al carrer Casp 25 “Fronteres contra el pobre, fronteres contra el Crist”
 • Lectura  EN PREGÀRIA  del  papers de CiJ “Refugiats.  Víctimes del desgovern i la indiferència
 • Xerrada al CASAL LOIOLA el  8 d’octubre a les 19,30h amb Pablo Tosco membre d’Oxfam Intermón “Refugiats, una mirada des de dins. Retrats d’un patiment psicològic
 • Iniciativa de Pregària Comunitària pels Refugiats el primer dilluns de cada mes a les 20h al Casal Loiola.
 • Disponibilitat dels membres de Voluntariat Loiola a col·laborar en serveis i tasques a realitzar sobre l’acollida en coordinació amb les entitats socials responsables.


 Enllaços d'interès:

CRISTIANISME I JUSTICIA

MIGRASTUDIUM

SERVICIO JESUITA A MIGRANTS

OXFAM INTERMON

CARITAS

JUSTICIA I PAU

CREU ROJA

ACNUR