Estàs aquí

Camps de treball

Com sabeu durant el mes de Juliol el Casal Loiola promou la realització de camps de treball entre joves a Barcelona, Almeria i el Txad. Alguns d'aquests camps de treball ja han començat com el del Txad en que un grup de 9 joves acompanyats dels jesuites Alexis Bueno i el Llorenç Puig faran la descoberta d'aquest país tan ple de vida i precarietat alhora.

Aquest dissabte marxa un altre grup de 9 joves de 18 anys acompanyats de 6 responsables a Almeria. Allà coneixeràn la realitat dels africans que emigren i treballen en condicions duríssimes als hivernacles de la zona.

I també aquest cap de setmana començarà un grup d'universitaris a fer una experiència de voluntariat al Raval de Barcelona i de convivència al Casal Loiola durant quinze dies.

Us deixem amb unes paraules d'Alexis Bueno que ens arriben des del Txad tot just acabats d'aterrar a la capital, N'Djamena:

"...El grup txadià molt i molt maco, de debo. Els nostres joves molt ficats i motivats, i oberts als altres, que tambe estan impactats i amb ganes...
El clima horroros, molta calor, i molta pobresa, encara que hi ha coses que van canvian
t: hi ha camions de la brossa! I una nova alcaldessa que vol posar ordre i neteja a la ciutat... el que passa es que sovint es fa amb metodes tan expeditius com obligar a la gent a abatre les parets que no estan fetes de ciment ni mahons que donen als carrers asfaltats. Si no ho fan; se'ls derriba la casa. I no se'ls dona cap ajut per fer la reforma. Consequencia: gent a la qual tiraran la casa al terra, i molts que simplement maquillen la cosa posant una paret en ciment i mahons davant de la casa en adob... Ironies d'un pais de caricatura... com bé sabeu...."