Estàs aquí

Matins pels altres.

Durant uns quants matins de juliol, amb 6 joves i alguns pares i mares de família he pogut viure la experiència de sortir del meu ambient habitual per acostar-me a diferents realitats: malalts psíquics greus, gent gran, gent del carrer, malalts físics i sense recursos,…

La idea la va concebre l’Arantxa i la va batejar “Matins pels altres” amb la bona idea d’acostar el voluntariat a aquell que volgués una primera experiència i dedicar unes hores a un servei a altres persones així com compartir després tot allò viscut.

Haig de dir que  també han estat uns “Matins per nosaltres” on he après molt i he viscut sentiments diversos en apropar-me a aquesta gent: agraïment pels voluntaris que he vist en tots els centres, per la disponibilitat de  les religioses que porten els centres del Cottolengo i Germanetes dels Pobres, per la vida entregada pels altres que han portat els jesuïtes que ara estan a la Infermeria. També admiració per la feina de la fundació AIS que treballa amb discapacitats psíquics. En alguns moments, sorpresa i indignació per constatar la gent que viu en la pobresa en la nostra mateixa ciutat i van al menjador de les Missioneres de la caritat o son acollits al Centre Assís.

Ens hem acostat a aquestes realitats amb la intenció, com deia Sant Ignasi, d’observar la realitat amb els ulls de Déu, sense jutjar i després això ens portarà a actuar en les nostres vides d’una altra manera.

Aquest apropament l’hem fet amb una actitud de respecte vers l’altre, sabent que potser alguns podrem apropar-nos més a algunes d’aquestes realitats en el futur.  Sabem que podem crear lligams també amb els malalts, les persones grans, la gent del carrer,... si en hi acostem amb cura tal com deia el Principito:

“—Busco amigos - dijo el principito - ¿Qué significa "domesticar"?
—Es una cosa demasiada olvidada – dijo el zorro- Significa “crear lazos”.
¿Crear lazos?

- ¿Qué hay que hacer? – dijo el principito.

- Hay que ser muy paciente – respondió el zorro. – Te sentarás al principio más bien lejos de mí, así, en la hierba. Yo te miraré de reojo y no dirás nada. El lenguaje es fuente de malentendidos. Pero cada día podrás sentarte un poco más cerca... “

Vull agrair Déu aquests dies viscuts i a la gent que m’ha acompanyat en les anades i tornades i el seu caliu: Carol, Blanca, Robert, Marta, Bernat, Marina Natalia, Carles , Eulàlia i Gemma.

Gloria López-Barrena - CVX Fòrum - Joves

Etiquetat com a: