Estàs aquí

Recés de CVX Berchmans a Hostalets

Aquesta és la vista que veiem des de la casa d’exercicis d’Hostalets de Balenyà. A primers d’octubre sempre ens hi retrobem per carregar les piles d’inici de curs. És ja una data fixa a la nostra agenda de la Comunitat Berchmans. És el moment de retrobar els nostres grups, repassar el calendari de reunions, fer balanç de l’estat de comptes del fons comú, compartir les últimes novetats de la comunitat i conviure junts durant el cap de semana en un espai de pregària.


Aquest serà un any de canvi de consiliari. Ens acompanyarà a les nostres reunions el Joaquín Salord vingut des de Cambodja i a qui històricament sempre li hem tingut una estima molt gran (hem perdut el compte dels anys que fa que l’ajudem econòmicament en tots els projectes endegats en aquest país). El canvi de Cambodja a Barcelona és més que radical però de la combinació en podrem aprendre tots plegats: sigui ajudant a acostar-nos a l’essència del que suposa reunir-se en comunitat , sigui compartint la pregària i l’eucaristia resant el Pare Nostre amb l’idioma dels cambodjans.


I tot plegat en família. I és que segueix creixent el nombre de petits a la nostra comunitat! Això obliga a trobar espais de silenci combinats amb estones per jugar amb el munt de nens que reunim a Hostalets cada any. L’Eucaristia participada per tots ells és un dels moments més bonics per pares i fills. El dinar de germanor del diumenge i la sobretaula posterior és manté com una fita obligada.


Un dijous cada quinze dies, a la quarta planta del Casal, prop d’una seixantena de persones compartim la nostra fe aquest any recuperant la revisió de vida com a mètode de reunions. La pregària final a la capella és el punt i final a la nostra aposta per cultivar la llum de Crist al fons del nostre cor en una vida diària laboral i familiar sovint massa estressant.
 

Etiquetat com a: