Estàs aquí

Un altre curs de Volpa

Benvinguts amics del Casal Loiola.

Des de VOLPA ens adrecem a vosaltres per a dir-vos que ja som aquí de nou. Aquest és el nou grup d’aquest curs.

Aquí ens teniu, al Casal Arrupe gaudint del primer dels dos caps de setmana que fem per a preparar-nos per aquesta formació i transformació que volem patir al llarg del curs. Com ja sabeu, des de VOLPA fem un curs de formació sobre voluntariat internacional, amb el desig i l’oferiment de

que els nostres participants puguin discernir la possibilitat de marxar un parell d’anys a fer voluntariat al Sud.

El grup d’aquest any és molt maco i molt divers, la qual cosa possibilita un debat molt ric i intens. Són disset persones amb moltes ganes d’aprendre i de pensar en la seva vida. En el curs estem per a emocionar-nos, per a pensar, però també per a actuar i sobre tot per a viure.

Aquests quatre verbs, els hem agafat prestats de l’esquema del llibre d’en Ximo García Roca Espiritualidad para voluntarios. Hacia una mística de la solidaridad. Ens agraden i ens ajuden a explicar-vos què volem d’aquest nou curs VOLPA. El primer cap de setmana dedicat al tema de les motivacions dins del primer bloc de formació, ha servit per a emocionar-nos. Per a descobrir els nostres desitjos, el que ens agradaria fer i des d'on ho volem fer. Al llarg de tot el curs anirem donant eines per a pensar, per a desentranyar la realitat que s’amaga al darrera del nostre món. Per això parlarem d’ecologia i sud, d’economia, de deute, de voluntariat,... També animem a actuar als nostres participants. Fent voluntariat aquí i al sud.

A més de les persones que estan apuntades al curs en tenim un parell de persones del curs passat que s’estan preparant per a marxar molt aviat a fer el seu voluntariat al sud.  Però per sobre de tot creiem que ser voluntari és viure, és una manera de viure i oferir la nostra vida, una manera de “ser per a servir millor”.

Equip VOLPA

Etiquetat com a: