Estàs aquí

Una nova manera de viure la Quaresma

Dimecres de cendra 2010

        Tenim plantejat un combat espiritual, en part contra nosaltres mateixos. Massa rutines, massa dependències i mirar-nos de dalt a baix i de dreta a esquerra, poc temps per viure espiritualment, i menys encara per a compartir el que estem vivint des de la llum de la fe.
          Hi ha senyals de certa alarma, els intermitents ja fa massa temps que funcionen.
La quaresma ens brinda una gran oportunitat per plantejar-nos un ordre de vida en el marc d’una jerarquia de valors. Ens estan atrapant des de fora, i ens cal estar més atents al cor i a les urgències d’una gran part de la humanitat. Més auto disciplina, més convicció i més comunitat.
          Jesús no ho va tenir precisament fàcil. Ser jove i cristià avui no és fàcil. Ell va pregar i va saber ser conseqüent. Nosaltres aquest quaresma volem renovarnos en la pregària, en la responsabilitat, en la mútua comunicació en les utopies que porten a fer realitat una nova forma de viure en la justícia per a tothom .És a dir, entrem en un combat espiritual ja que trobarem inèrcies, resistències i enganys de tota mena . Però val la pena.
          No deixem que aquesta quaresma esdevingui altre cop una bona voluntat inicial i un anar oblidant-la dia a dia fins a caure en la rutina de sempre. Que no ens passi el que ha passat altres anys: “vaig començar amb molt bones intencions i vaig acabar oblidant-me “. El combat espiritual és una crida a que passi tot el contrari.

Equip de consiliaris del Casal Loiola

Com et planteges la Quaresma 2010? Concreta, si us plau.

Quines són les urgències interiors?

Què et suggereix?

Quines iniciatives per el combat espiritual de la Quaresma?T’animes a participar del Combat Espiritual?
 
Et volem proposar una nova manera de viure la Quaresma. A través d’una xarxa virtual i per correu electrònic compartirem com vivim cadascú el nostre combat i ens deixarem interpel—lar comunitàriament de la vivència dels altres.

Escriu-nos un mail a combatespiritual@casalloiola.org escrivint el que vulguis compartir de les teves respostes al combat.
Publicarem les respostes a la pàgina web i n'enviarem un resum setmanal per correu.
 
Un cop acabada l’experiència del Combat Espiritual, la llista de distribució de correu no es farà servir per cap altre fi i serà eliminada.
Etiquetat com a: