Loiola Express
Febrer de 2012
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Benvolguts/des amics/gues,

Després de tot un mes de retrobaments, aquest mes de febrer, el Casal inicia les activitats del segon trimestre (aquí trobareu la programació competa).
També comencen nous cursos i celebrarem l'eucaristia de la Candelera i el dimecres de cendra.

D'altres grups finalitzen una etapa, sabent que el camí tot just comença i queda molt per fer! Aquest és el cas dels grups de Confirmació que, després d'un llarg i enriquidor camí, 80 nois i noies dels col·legis de Casp, Sant Ignasi i altres, han rebut el sagrament de la Confirmació! Moltes felicitats! Des d'aquí els convidem a continuar aquest camí que val tant la pena, junt amb tota la resta de grups del Casal!

Esperem que tingueu un molt bon inici de Quaresma!
 

Casal Loiola
 
La foto del mes
Aquest mes, el grup de Confirmació ha fet una jornada de recès al Casal, durant tot un dia, just abans de rebre el sagrament de la Confirmació.
No t'ho pots perdre
Creure el credo? | Tere Iribarren
Dimecres 1, 8, 15, 22 i 29 de febrer i 7 de març de 10.30h a 12.00h.
Seminari on es pretén ajudar a repensar i renovar cadascuna de les afirmacions que es formulen en el credo.
Eucaristia de la Candelera
Dijous 2 de febrer a les 20.00h.
El dia de la Candelera celebrarem una eucaristia al Casal, a la qual esteu tots convidats!
Celebració de dimecres de Cendra
Dimecres 22 de febrer a les 21.00h.
Us esperem a aquesta celebració comunitària, per tal de celebrar conjuntament l'inici del temps de Quaresma!
Entendre's amb els ordinadors | Marta Artigas
Dimarts de febrer i març de 10.00h a 11.30h.
Espai amb la possibilitat de poder abar aclarint dubtes i ampliant coneixements informàtics i d'Internet.
Reiki | Milós González
Dimarts de febrer i març d'11.00h a 12.30h.
Antiga ciència basada en la connexió de les energies i la seva canalització a través de les mans. Pot ajudar en tot tipus de problemes, ja siguin físics o emocionals.

Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Altres
...
 
La nostra llibreria
Xavier Alegre, José I. González Faus, Josep M. Rambla, Josep Giménez, Gema Juan i F. Javier Vitoria (2011). Mística i compromís per la justícia. Sèrie Estudis (Cristianisme i Justícia).
Aquest mes, us proposem un llibre que suposa un important toc d'atenció a la mística, per a que no caigui en la temptació de l'espiritualitat que oblida la justícia i els pobres, i busca omplir de cor a una desencarnada recerca de la justícia. La mística ha de passar pel germà per arribar a Déu i el compromís ha d'estar habitat de mística per no caure en la ideologia. Aquest és l'objectiu del llibre: buscar camins d'unitat i integració d'aquests dos pols. La fonamentació teològica d'aquesta unitat, deixa clar que una espiritualitat sense compromís pels pobres no pren seriosament la veritable encarnació de Déu. Aquesta crítica no només respon a biaixos espiritualistes d'abans sinó que adverteix contra la temptació que viuen alguns espiritualismes moderns d'influència oriental.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui?
Saida Francia (Joves Loiola, Confirmació i equip de Litúrgia del Casal Loiola)

Qui ets i a què et dediques?


Sóc la Saida i tinc 40 anys. Vaig estudiar enginyeria industrial a la UPC de Barcelona i, després d’estar un parell d’anys a l’ICT com a consultora de qualitat, em vaig adonar que professionalment no m’omplia.
Vaig decidir provar el món de l’educació i ja fa 10 anys que treballo a l’escola Jesuïtes-Casp.  Estic treballant com a tutora i professora de religió i tecnologia i portant la pastoral de batxillerat. Avui, ser conscient del que gaudeixo cada dia a la feina, em recorda i confirma que sense cap mena de dubte no em vaig equivocar.Què fas al Casal Loiola?

Doncs al Casal, somio i m’il·lusiono constantment amb nous reptes per oferir als nostres joves.  Comparteixo VIDA autèntica, des del més profund, em sento comunitat, creixo indubtablement com a persona i alimento la meva fe intentant viure l’Evangeli.
Al Casal, intento plantar petites llavors en els joves i ser un petit testimoni. A més, trobo molts testimonis que, sense cap mena de dubte, m’ajuden a avançar cada dia. Intento  escoltar, acollir, estimar i deixar-me estimar. 
Al Casal gaudeixo, m’apassiono i m’enamoro de tot el que faig  amb amics que vibren en la mateixa sintonia, potser alguna vegada també em canso i, sobretot , SÓC MOLT FELIÇ!!!
I com es concreta tot això i molt més, en el meu dia a dia? Doncs a Joves Loiola!!

També sóc responsable de les confirmacions, juntament amb la Yolanda i, acompanyo un grup de confirmació de nois i noies de primer de batxillerat, els divendres.

També formo part de l’equip de litúrgia (precioses reunions on preparem el fil conductor de les eucaristies del dissabte) i del GP (Grup Permanent de Joves Loiola)


Que és el que et fa vibrar?

Em fa vibrar compartir la vida i la fe amb els altres. La meva feina i el que faig al Casal.  Estar amb els joves, escoltar-los, acompanyar-los en la seva recerca. Em fa vibrar l’amistat. Em fa vibrar sentir que jesuïtes i laics treballem per una missió comuna. Em fa vibrar la pastoral i l’anunci de l’Evangeli.  Em fa vibrar fer feliç als qui m’envolten, pensar que tot és possible i, a la vegada, que tot està per fer. Em fa vibrar l’autèntic esperit “hobbit”.


Un somni pel Casal?

Més aviat dos grans somnis. El primer, que esdevingui un espai d’acollida de petits, joves i grans. Un espai on, tot aquell qui arribi, trobi una veritable comunitat que comparteix la seva fe i, els més jovenets, vegin el testimoni dels més grans que, com ells,  també estem en recerca.

El segon somni és que deixem de mirar-nos el melic i, que el Casal, serveixi per sortir de nosaltres mateixos i anar cap a fora. Que no sigui un “bunker”, si no una plataforma que ens llenci al mig del món que crida i ens necessita . Que ens mogui a no quedar-nos indiferents i, a la vegada, que també sigui el lloc on poder rellegir i pregar pel nostre món. Que, en la fe viscuda i compartida en el Casal, trobem el sentit de tot allò que fem fora.


Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal

Reunions, camps de treball... Eucaristies i celebracions molt viscudes...són tantes coses que ara mateix no imagino la meva vida sense el  Casal.

Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h.

Acompanyament espiritual - Trucar per demanar hora.

CVX - Comunitats de vida cristiana per compartir la fe.
Espai Ignasià - Grups de joves professionals en recerca
Universitaris Loiola - Grups per aprofundir en la fe.
Joves Loiola - Per a nois i noies de ESO i Batxillerat.

Tiberiades -  Pregària amb l'evangeli (dijous 20.30h)

CAPM - Servei de preparació al matrimoni per parelles.

Tornar a Creure - Acompanyament a persones que tornen a la fe.
  Espais per a reunir-te amb la teva comunitat.

Biblioteca i sales per estudiar.

Lloc de trobada per a celebracions litúrgiques.

Matins:
Dimarts a dijous de 9.30h a 13.30h.

Tardes:
Dilluns a divendres de 17h a 22h.
Dissabtes de 17 a 21h.
Casal Loiola
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv.
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola

Aquest correu electrònic s'envia des del Casal Loiola. Si vols deixar de rebre'l, contesta'ns amb l'assumpte "Baixa".
Si coneixes algú que podria estar interessat en rebre el Casal Loiola Digital, reenvia-li.