Loiola Express
Maig de 2014
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Molt bona Pasqua! amb la joia i l'alegria d'encarar aquesta recta final de curs amb el missatge del Ressuscitat encara calent als nostres cors, us fem arribar una petita crònica del grup de 4t d'UL que va fer una convivència prèvia a la Setmana Santa:

"La darrera setmana de març, el grup de 4t d’Universitaris vam fer una setmana de comunitat al Casal Loiola. Això vol dir que vam viure durant tota una setmana al casal, convivint i compartint pregària i vida. Dormíem al casal, dinàvem al casal, sopàvem al casal… sense deixar de fer el nostre dia a dia (anar a la universitat, estudiar un cicle formatiu, treballar). Realment ha estat una experiència més forta per la nostra Fe del que potser esperàvem. Sobretot per poder començar i acabar el dia fent pregària i per anar-ho podent compartir a fons. Realment aquesta setmana ens ha ajudat a fer comunitat per seguir a Jesús, per veure encara més clar l'important que és que ens acompanyem tots junts en aquest camí de Fe i que ens sentim tots junts més grup, més Església."

Es reemprèn el bloc de l'eucaristia del dissabte. Esteu convidats a enviar sempre que vulgueu unes línies que reflectexin el vostre ressò personal de la celebració de cada dissabte.
 
La foto del mes
Grup de 4t d'Universitaris Loiola durant la seva estada al Casal Loiola

No deixeu de consultar la programació d'aquest 3r trimestre. El curs Zaqueu començarà el 14 de maig en comptes del 7, com estava previst a la programació.
Recordar-vos, per últim, que aquest proper divendres 2 de maig el Casal romandrà tancat. 
No t'ho pots perdre
Com prevenir i detectar el consum de drogues | Oriol Esculies i Begoña del Pueyo
dijous 15 de maig a les 21:30h
De la mà d'en Luís del Olmo tindrem aquesta xerrada - col·loqui. [+info
Taller sobre "El Perdó: l'art de la sanació" | Maite Valls
dimecres 7, 14, 21 i 28 de maig de 18:30h a 20:30h
La Maite Valls ens endinsarà en aquest art tan oblidat avui dia. [+info]
Curs Zaqueu  |  Jokiñe Miranda, Xavi Casanovas i Pep Baquer, sj
dimecres 14, 21, 28 de maig i 4 de juny de 19h a 21h
Per a formadors en processos catecumenals i gent amb interés en la matèria a tractar. [+info]
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Altres
Des de la Fundació Arrels ens demanen col·laboració. Necessiten texans d'home de la talla: 40, 42 i 44 i també mantes de 80 i 90 cm de llarg. Si voleu podeu portar-ho al Casal on ens encarregarem de fer-ho arribar a destí.  No hi ha data límit. MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA AJUDA!
 
La nostra llibreria
José A. Pagola (2013). Jesús i el diner, una lectura profètica de la crisi. Claret.
L'actual crisi no és només una crisi economicofinancera. És una crisi de la humanitat. El sistema que dirigeix en aquests moments el funcionament del món és objectivament inhumà: porta una minoria de poderosos a un benestar insensat i deshumanitzador, i destrueix la vida d'immenses majories d'éssers humans indefensos.

La raó ha quedat segrestada: no es pregunta pels fins, no es parla del sentit que té la història de la humanitat ni de quin és el lloc de l'ésser humà a la terra. El sistema fa impossible el consens dels pobles i les cultures per posar en el centre la raó del bé comú de la comunitat humana en una terra que sigui la casa de tothom.

Jesús irromp en la història com una crida a viure de manera alternativa experimentant Déu, Misteri últim de la vida, com una Força que ens atrau cap a un món més humà i feliç. Déu no vol deixar-nos sols davant els nostres conflictes, patiments i desafiaments. Vol construir, amb nosaltres i al costat nostre, una vida més humana.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Francesc Roy | 4t d'Universitaris Loiola

Qui ets i a què et dediques? 
Em dic Francesc Roy, tinc 21 anys i estic a segon d’Informàtica.

Què fas al Casal Loiola? 
Fa 2 anys, un dia de gener, vaig dir a casa que em feia il·lusió apuntar-me a algun grup de reflexió i de fe amb gent de la meva edat. No recordo molt bé com, però vaig acabar anant sol un dia a Cristianisme i Justícia perquè em van dir que allà podria reunir-me amb un tal Xavi Casanovas per parlar-ne. Vaig anar-hi, em va explicar que existia un grup, Universitaris Loiola, però m’en vaig anar a casa no molt convençut i no vaig tornar a anar-hi. Aquell estiu vaig apuntar-me al camp de treball d’Almeria perquè una cosina meva ja hi havia anat. I el meu monitor era el Xavi Casanovas! Al tornar, al setembre, em vaig apuntar a Universitaris!

Que és el que et fa vibrar? 
Els dimcecres per la nit, quan ens reunim per grups!

Un somni pel Casal? 
Que molts altres nois i noies tinguin la oportunitat com jo he tingut d’anar al Casal a parlar temes de fe i plantejar-se moltes preguntes!

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
La setmana de comunitat que vem fer al Casal!!!
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a fj.estebanez@gmail.com, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp