Loiola Express
Juny de 2014
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Amb la mirada posada enrere agraint els fruits recollits i les moltes llavors plantades ens acomiadem d'aquest curs 2013 - 2014 que pràcticament arriba a la seva fi. Han estat moltes les campanyes engegades, moltes les persones que han participat de les activitats programades (tallers, xerrades, cursos,...) i del voluntariat, i molts els esforços i la dedicació per generar espais de creixement tant espiritual com humà que han contribuit de forma fefaent a la construcció d'una societat més justa. És per això que us volem agrair la feina feta i quina millor manera de fer-ho que trobant-nos tots a la darrera missa que tindrà lloc el proper dissabte 21 de juny a les 19:30h.

Aprofitem per fer-vos saber que amb motiu de la celebració de la 2a pasqua el proper dilluns 9 de juny el Casal romandrà tancat  com també el proper dilluns 23 i dimarts 24 de juny degut a la festivitat de Sant Joan.
 
La foto del mes
Instantània d'un moment de la darrera trobada de curs dels Universitaris Loiola (UL) el passat 28 de maig on els de 5è es van acomiadar tot preparant una sèrie d'activitats. Per a ells s'obre un nou camí el curs vinent deixant enrere els UL. (+fotos)
No t'ho pots perdre
Taller d'iniciació al dibuix artístic | Glòria Tarragó
dirmarts i dimecres d' 11:00h a 12:30h 
Proposta formativa per aquest estiu. [+info]
Darrera missa amb els cants de Twocats pel Gospel
dissabte 21 de juny a les 19:30h
TwOCats ens acompanyaran en aquesta darrera eucaristia. Us esperem per acomiadar-nos fins el curs vinent!
Camps de Treball 2014
Tens entre 14 i 22 anys? Vols passar un estiu inoblidable? [+info]
Si vols més informació d'altres camps de treball posa't en contacte amb nosaltres.
La fam no fa vacances
Col·labora en la recollida d'aliments durant tot el mes de juny. [+info]
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
En memòria de...
Pels voltants del mes de març una noia de 20 anys va arribar al Casal Loiola demanant col·laboració per fer front a una enfermetat d'aquelles anomenades "poc freqüents" i que ella mateixa patia. Aquesta col·laboració es va traduir en una campanya de recollida de taps que encara avui dia està activa i que té el seu punt de recollida al hall del Casal. Malauradament, el passat 1 de maig, la Clara, aquesta noia amb valor i coratge per sortir al carrer i buscar recursos per fer front la enfermetat, va morir d'un brot fulminant. La hipertensió pulmonar és avui dia una enfermetat incurable i la pateixen 2 de cada 100.000 persones. Podeu col·laborar en la seva erradicació dotant de recursos per a la investigació. Portar taps és una manera. Si voleu saber més sobre la enfermetat podeu dirigir-vos a la web dels afectats.
Des d'aquí elevem una pregària per la Clara tot agraint el seu exemple de lluita i dedicació envers la malaltia. 
 
La nostra llibreria
José Antonio Pagola (2013). El camí obert per Jesús. Claret.
Aquesta obra, que recull alguns dels comentaris dels textos dels quatre evangelis publicats per l’autor, està redactada amb la finalitat d’ajudar a entrar pel camí obert per Jesús, tot centrant la nostra fe en el seguiment de la seva persona. Els cristians de les primeres comunitats se sentien més que res seguidors de Jesús. Per a ells, creure en Jesucrist és entrar pel seu «camí» seguint-ne les passes.Amb els seus setze capítols, l’evangeli de Marc és el més breu de tots. Tal vegada per això ha ocupat durant molt de temps un discret segon pla. Avui, tanmateix, ha adquirit un gran interès, perquè és el relat més antic sobre Jesús que ha arribat fi ns a nosaltres. A més, Mateu i Lluc el van assumir com a base dels seus evangelis respectius.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Nicolás Vallespín | Monitor de la ESO a Joves Loiola

Qui ets i a què et dediques? 
Sóc el Nico Vallespín i tinc 33 anys, sóc enginyer electrònic i des de fa cinc anys estic al departament de R+D+i d'una empresa del sector de l'aigua, ens dediquem al desenvolupament d'equips que mesuren diferents paràmetres químics, biològics o físics, amb els quals es pot determinar la qualitat de l'aigua, detectar abocaments, optimitzar processos de depuració, etc. També sóc monitor a Joves Loiola.
 

Què fas al Casal Loiola? 
Ara ja fa més de cinc anys que vaig començar a col·laborar amb Joves Loiola com a monitor de confirmació i des de’n fa dos estic integrat a l'equip de monitors de la ESO. La nostra tasca és acompanyar a joves de 3r i 4t de la ESO a fer un voluntariat en residències d'avis. També formo part de l'equip que prepara el camp de treball d'estiu “Camina i deixa petjada” adreçat a joves de la ESO. Per altra banda,  estic en un grup de revisió de vida que es reuneix al Casal Loiola.

Que és el que et fa vibrar? 
Em fan vibrar moltes coses, viure la meva fe, l'amor gratuït que s'entrega sense mesura, els voluntariats amb joves, la meva feina...

Un somni pel Casal? 
Per mi el Casal és un espai on puc aprofundir en la meva fe, fent cursos, assistint a conferències, fent voluntariat, però sobretot compartint i vivint amb les persones que formen la comunitat. El meu somni és que el Casal continuï sent espai de creixement personal per a moltes persones més.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Qualsevol teatre dels que muntem per rebre els joves de la ESO en activitats com les 24 Hores o l'Skaneja't, no saps com, però acabes disfressat d'obrer de la construcció perquè estàs construint el Regne de Déu o disfressat de metge perquè convides als joves a fer una revisió de la seva fe.
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a << Test Correu electrònic >>, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp
 
Aquest correu electrònic s'envia des del Casal Loiola. Si vols deixar de rebre'l, contesta'ns amb l'assumpte "Baixa".
Si coneixes algú que podria estar interessat en rebre el Casal Loiola Digital, reenvia-li.