Loiola Express
Setembre i Octubre de 2015
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Benvingudes i benvinguts a un nou curs; amb sentiments contradictoris per l'alegria de retrobar-nos i poder oferir-vos la nova programació per aquest 1r trimestre, però a la vegada amb la tristesa de veure cada dia la tragèdia dels refugiats, fruit altre cop, i per enèsima vegada, d'una guerra. S'estan realitzant diferents tipus de movilitzacions i actes des de diverses entitats per acollir a aquests nouvinguts, una d'elles la família ignasiana. Des del Casal hem fet un comunicat davant d'aquesta tragèdia (Posicionament del Casal envers la crisi dels refugiats).
L'estiu també ens ha deixat un bon grapat d'experiències fruit dels diferents camps de treball. Posem l'èmfasi en aquells que s'han dut a terme a Almería ('Roquetes de Mar' i 'Las Norias') organitzats i viscuts per joves universitaris, molts d'ells d'UL. Aquí us deixem els seus testimonis: Las Norias , Roquetas de Mar.
I també us deixem algunes fotos:
Las Norias: 1,2, 3, 4, 5, 6
Roquetas de Mar: 1, 2, 3, 4, 5, 6
 
La foto del mes
Participants dels dos camps de treball a Almería
No t'ho pots perdre
Programació 1r Trimestre Curs 2015 - 2016
Fes una ullada a la nova programació on trobaràs tot de propostes ben interessants i molt recomanables. No t'oblidis de fer la inscripció!
Refugiats: Una mirada des de dins. Retrats d’un patiment psicològic | Pablo Tosco
Dijous 8 d’octubre a les 19.30h
Xerrada del Pablo Tosco, fotògraf professional i membre actiu d'OXFAM INTERMÓN. [+info]
CURS - TALLER: Entendre la vida cristiana
dissabtes: 24, 31 d'octubre; 7 i 21 de novembre de 17h a 19h
Aquest curs, organitzat pel grup de Consiliaris del Casal Loiola, està dirigit a aquelles persones, a partir de 23 anys, que participeu en la vida del Casal. [+info]
Com ensenyar a pregar | David Guindulain, sj
dilluns 19, 26 d'octubre i 2 de novembre de 19.30h a 21h
Seminari que ens endinsarà en les claus de la pregària. Organitzat conjuntament per CJ i la Fundació Casal Loiola.
Mindfulness | Olga Almató
Taller d'iniciació: dimecres, del 7 d'octubre a l'11 de novembre de 19:30 a 20:45h
Grup de pràctica: dimarts, del 29 de setembre al 15 de desembre de 19:30h a 20:30h
La gestió del dolor: dimecres, del 7 d'octubre a l'11 de novembre d'11h a 12:15h
Coneix i entrena la teva ment. Millora la capacitat d'atenció i concentració.
Tertúlia mensual - Primera plana | Luis Sols i Oriol Prado
dimarts: 20 d'octubre, 17 de novembre i 15 de desembre a les 19:30h
Espai obert per a debatre i compartir les notícies més rellevants del mes. Organitzat conjuntament per CJ i la Fundació Casal Loiola.
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Altres
Ha començat la formació dels catequistes de Confirmació. Estrenem nous temaris, noves metodologies i nous enfocaments. Us deixem una foto del passat 4 de setembre.
 
 
La nostra llibreria
[Autor] ([any]). [Títol]. [Editorial].
Este libro se ha escrito para ofrecer la experiencia de Ignacio a los peregrinos modernos. El peregrino encontrará relatos y orientaciones para planificar y vivir su propia experiencia trasformadora, siguiendo la guía de los Ejercicios ignacianos. Cada peregrino ha de usar con libertad estas indicaciones y crear su propio camino, puesto que, como Ignacio nos dice, lo más fundamental es entrar en contacto con nuestra fuente de energía y felicidad, ese Creador que busca también encontrarse con su Creación. Los testimonios recogidos ayudan a comprender al Camino Ignaciano como un camino interior de sanación.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui? 
Llorenç Puig, sj | Delegat dels jesuïtes a Catalunya i monitor d'Universitaris Loiola

Qui ets i a què et dediques? 
Sóc en Llorenç Puig, jesuïta, i em trobo vivint una vida que ni de broma hagués pensat mai, quan era jove, que viuria: un gran regal del bon Déu de les sorpreses.
 
Ara m’ha tocat ser el Delegat dels jesuïtes a Catalunya, cosa que em posa en contacte amb realitats molt, molt variades i apassionants. Sóc testimoni privilegiat de la bona fe i del bon fer de moltes persones que treballen pel Regne a casa nostra. 

Què fas al Casal Loiola? 
Al Casal estic com a monitor dels Universitaris Loiola, i col·laboro en algunes de les eucaristies dels dissabtes, a part d’algunes col·laboracions ‘ad hoc’…

Que és el que et fa vibrar? 
Em fan vibrar moltes coses que visc al Casal. Sobretot, m’impressiona veure la fe de les persones, el compromís, el creixement preciós dels joves i universitaris, contemplar com van cada dia més a fons en el seu seguiment de Jesús, i descobreixen aquest Déu tan gran, tan compromès i comprometedor. Veig molta recerca de Déu en els joves, molta set, i alhora, en els que fan el pas, molta gosadia en posar-se seriosament en camí de servei, pregària, formació, comunitat. I tot això amarat per la fraternitat, l’acollida i l’alegria que penso que acompanyen i han d’acompanyar tot el que fem al Casal.

Un somni pel Casal? 
M’agradaria que al Casal trobem la manera de treballar més la fe i la vida amb les parelles de totes les edats. Sí, cada dia veig més clar que la família cristiana és el lloc natural on els infants i els joves poden adquirir aquella familiaritat natural i espontània amb Jesús que cal perquè, quan siguin joves i adults, puguin estimar-lo i seguir-lo. Penso que cal apostar fort per l’acompanyament de les famílies.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal 
Potser m’agradaria recordar els camps de treball d’estiu que en diverses ocasions hem fet al Casal. Els sopars que preparen i comparteixen diversos grups del Casal amb els joves, són un gran regal de contacte, coneixement i estima entre persones de diverses generacions. La bona fe dels que preparen el sopar per una bona colla, que encara es treuen temps per venir després al Casal a xerrar i compartir el sopar amb els joves, és meravellosa. 
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h. 

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais
 per a reunir-te amb el teu grup o comunitat. 

Biblioteca i sales per estudiar. 

Punt de venda de la llibreria Claret.

Casal Loiola 
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona 
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv. 
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org 

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola


Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a << Test Correu electrònic >>, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa 
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp