Loiola Express
Octubre de 2011
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)

Benvolguts/des amics/gues,

Aquest mes de setembre ha estat ple d'alegria amb els retrobaments i l'anar iniciant les trobades dels diferents grups.

Ara ja començarem amb els cursos dels matins, els de les tardes, les conferències ... i el Casal estarà en ple rendiment a principis d'octubre. Podeu veure la interessant programació clicant aquí.

T' esperem molt especialment per celebrar l'inici de curs 2011-2012 en l'Eucaristia Inaugural, el dissabte 8 d'octubre a les 19.30h.

Serà maco trobar-nos tots plegats!

Comptem amb tu!

 
La foto del mes
El Loiola Gòspel Cor, un cor que canta amb el cor, inicia el curs i us anima a apuntar-vos-hi.
No t'ho pots perdre
Un altre món és possible... | Arcadi Oliveres i J.I. González Faus
Dimecres 5 d'octubre a les 21.00h.
En un món on domina el dogma segons el qual no hi ha res a fer (a excepció del moment en el què algún polític anhela arribar al poder), hi ha en realitat mil raons socials i fortes raons cristianes per creure que un altre món és necessari i que a nosaltres ens toca fer-lo possible.
La transmissió de fe als infants | Francesc Roma sj
Dimarts 11, 18 i 25 d'octubre i 8 de novembre de 10.30h a 12.00h.
Dedicat especialment a catequistes i obert també a pares, mares, avis i àvies que vulguin aprendre a transmetre la fe als més petits.
Educar la interioritat a l'escola | C.Jalón i M. Ciprés (en col.laboració amb Jesuïtes Educació i la Cova St.Ignasi-Manresa)
Dijous 29 de setembre, 20 d’octubre, 10 de novembre i 1 de desembre de 19.30h a 21.00h.
Cultivar el món interior a l’aula, a través de l’art, la paraula, el cos i el silenci. Aprendre una metodologia per tal d’ajudar als alumnes a ser conscients, competents, compassius i compromesos, en un temps breu i a l’escola.
Cristianisme i Vida Professional | Joves Professionals de Cristianisme i Justícia
Dimarts 11, 18 i 25 d’octubre de 21.00h a 22.30h.
Especialment dirigit a estudiants dels últims cursos de la carrera i primers de la vida professional que cerquen compartir una reflexió i un debat sobre el sentit cristià, la utilitat i la manera de viure l’activitat laboral.
Recés: Servir, contemplar i resistir | Pere Borràs sj
Dissabte 15 d’octubre de 10.30h a 19.30h + Eucaristia comunitària.

Servir, contemplar i resistir; tres dimensions de l’espiritualitat ignasiana. Recés on es combinaran pistes de pregària, temps de pregària personal i temps de pregària compartida.
Oasi a la ciutat
Sempre que el Casal està obert.
Espai permanentment adequat per a la pregària, amb música de fons, texts i lectures a disposició.
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte al que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Altres
Catequesi de pares. Dilluns 3 d'octubre a les 20h comença la catequesi mensual pels pares i mares dels joves que es preparen per la confirmació.

Exercicis Espirituals en la vida ordinària. Clica aquí per a més informació.
 
La nostra llibreria
Teresa Forcades (2011). Fragmenta Editorial.
"La teología feminista en la historia".
Us proposem una lectura que no us deixarà indiferents i també us transformarà. La teologia feminista és una modalitat de teologia crítica o de l'alliberament. El camí de la teòloga o del teòleg feminista és, doncs, necessàriament, un camí de lluita i de reivindicació, però això no vol dir que hagi de ser només un camí de lluita o de reivindicació. És alhora camí de gratuïtat, de do, de sorpreses i regals inesperats, de descobertes que eixamplen cada vegada més l'horitzó inicial, de vegades modificant-lo, sovint fent-lo més precís i donant-li un sentit més ple.
Si ho vols, pots comprar aquest llibre a la secretaria del Casal.
Qui és qui?
Qui ets i a què et dediques?

Em dic Juan Manuel Mezo Fernández, Juanma per alguns, Juan per a altres. Geminis. He viscut 50 meravellosos anys i espero viure d'altres. De família castellana (per part de la mare), basca (per part del pare) i catalana (la meva pròpia família). Plural i obert a les diferents realitats. Estic casat amb Eulàlia des de fa 23 anys i tenim tres fills, la Laura,  el Javier i la Cristina. La nostra petita comunitat cristiana més important.
Sóc Llicenciat i Màster en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE i després de pasar per empreses multinacionals i per Intermón Oxfam porto més de 10 anys treballant en Valors & Marketing, empresa especialitzada en valors-responsabilitat social-transformació social i programes socials. Tendim ponts entre el món de l'empresa i el món no lucratiu. És un treball apassionant per humanitzar l'empresa sense oblidar la gestió responsable i per professionalitzar el treball social sense perdre la seva essència. Tot un repte i més en els temps que corren!

Què fas al Casal Loiola?

Quan tenia 19 anys vaig entrar en les comunitats del Fòrum Vergés amb Joan Martí Tusquets sj (q.e.p.d). Des de llavors he participat de la vida de la comunitat i he portat, juntament amb l'Eulàlia, diferents grups, com a guies, i hem realitzat cursos de guies, hem desenvolupat moltes accions socials amb diferents organitzacions i he tingut la posibilitat de participar en trobades europees de les Comunitats de Vida Cristiana a Holanda i a Javier (Navarra) que m'han ajudat a entendre que més enllà de les formes, els idiomes i les cultures formem una única comunitat mundial. També formem part del moviment d'origen francès CPM (Centre de Preparació Matrimonial) des de fa més de 20 anys. Liderat per l'Ignasi Salvat sj (q.e.p.d.) ens ha portat a ajudar a moltes parelles que es volen casar per l'Església, a reflexionar sobre l'important pas per a la construcció d'un matrimoni i una família cristiana.
D'altra banda, des del 2006 formo part del Consell del Casal Loiola intentant donar servei a aquest estimat Casal. 
De tota manera, si m'ho permeteu, amb els anys un comença a veure que no és tan important el que un fa i on, sino com ho fa. I, per descomptat, com més dónes, més reps. Tot el que he fet i faig és un do i un privilegi.

Que és el que et fa vibrar?

Em fan vibrar les persones, sobretot les persones il.lusionades, optimistes, compromeses amb qualsevol que sigui la causa. Gràcies al meu treball he tingut ocasió de conèixer a persones rellevants i persones anònimes que lliuren la seva vida a una causa amb gran passió, capacitat de lliurament i d'intel.ligència. Al món hi ha molta gent bona a pesar del que els mitjans de comunicació ens mostren. Aquestes persones em fan creure en la humanitat i m'estimulen tot i la petitesa de les meves accions.

Un somni pel Casal?

Al setembre de l'any 2006 quan vaig entrar a formar part del Consell vaig escriure el meu somni en un document que vaig compartir amb tots els grups i comunitats del Casal per aquell temps: el document es deia "Un Casal renovat pel 2007". M'ho he tornat a llegir i crec que hem d'estar contents perquè pràcticament tot el que allà es dèia s'ha anat desenvolupant amb l'esforç, entusiasme i dedicació de moltes de les persones que formem part. El Casal està en un bon moment i s'està convertint en referent. La gent busca a Déu en les seves diferents formes i, l'espiritualitat ignasiana que hem rebut i els jesuïtes, que ens acompanyen en el camí, són un tresor que hem de valorar i oferir a la societat que busca i no troba... és hora de l'espiritualitat, és hora del viatge cap a l'interior d'un mateix, és hora d'oferir recursos i obrir-se a la ciutat, cosa que estem fent a poc a poc.
Però em preguntaves pel meu somni i no voldria quedar-me a l'autocomplença. Tinc nous somnis per al Casal Loiola. Somio amb la integració de les comunitats del Casal. Somio que sense oblidar la història, siguem capaços de construir el Casal del S.XXI. Estem en temps de canvi, temps de revolta. El Casal necessita una nova revolució per fer-ne un espai obert a l'espiritualitat ignasiana. Per això, els que estem a dins hauríem de crear espais de diàleg, reflexió i trobada per projectar el futur. Una sola comunitat, un sol esperit.

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal

Sóc molt dolent per recordar. Miro cap endavant. Però el Casal m'ha donat molt més del que jo pogués mai esperar. M'ha donat camins per trobar sentit al que faig, m'ha proporcionat amics per a tota la vida, en ell vaig conèixer a l'Eulàlia, he rebut formació personal i espiritual i he tingut la sort de conèixer a grans "Companys de Jesús".
És un autèntic privilegi. Com no dedicar esforços perquè altres persones puguin créixer, ajudar-se a si mateixos i als altres?
Serveis permanents dels que pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h.

Acompanyament espiritual - Trucar per demanar hora.

CVX - Comunitats de vida cristiana per compartir la fe.
Espai Ignasià - Grups de joves professionals en recerca
Universitaris Loiola - Grups per aprofundir en la fe.
Joves Loiola - Per a nois i noies de ESO i Batxillerat.

Tiberiades -  Pregària amb l'evangeli (dijous 20.30h)

CAPM - Servei de preparació al matrimoni per parelles.

Tornar a Creure - Acompanyament a persones que tornen a la fe.
  Espais per a reunir-te amb la teva comunitat.

Biblioteca i sales per estudiar.

Lloc de trobada per a celebracions litúrgiques.

Matins:
Dimarts a dijous de 9.30h a 13.30h.

Tardes:
Dilluns a divendres de 17h a 22h.
Dissabtes de 17 a 21h.
Aquest correu electrònic s'envia des del Casal Loiola. Si vols deixar de rebre'l, contesta'ns amb l'assumpte "Baixa".
Si coneixes algú que podria estar interessat en rebre el Casal Loiola Digital, reenvia-li.
Casal Loiola
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv.
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org
Casal Loiola