Loiola Express
Octubre de 2013
Si no veus bé el Loiola Express, fes clic aquí (o bé entra a www.casalloiola.org)
Benvolguts/des, amics i amigues; 

Obrim aquesta editorial amb el cor encongit per la recent pèrdua d'un ésser estimat com era en Francesc Padrosa, sj. Volem retre homenatge a la seva vida i ho fem en paraules d'en Jesús Renau, sj amb l'escrit que podeu llegir aquí.

Com molts ja sabreu i haureu vist en els darrers dies el Casal ha patit una transformació en l'espai que va de l'entrada fins a la capella de la planta baixa donant més amplitud a un lloc amb molt de trànsit i aglomeració afavorint una sortida més ordenada i àgil. Això ha estat possible gràcies a les vostres aportacions  i és de justícia que us fem arribar un agraïment especial. Us adjuntem el resum que vam entregar a la primera eucaristia del curs de com s'han gestionat els diners de les col·lectes de les eucaristies fins al dia d'avui, que anaven destinades a aquestes millores i també d'aquelles necessitats puntuals que es demanessin. Agrair també per últim però no menys important l'aportació que ha fet la Companyia de Jesús a les obres.
 
La foto del mes
Nova visió de l'entrada. Gràcies per fer-ho possible!

Per últim, volem fer-vos partíceps de l'experiència viscuda als camps de treball d'estiu d'enguany a través del relat d'una voluntària que ha estat al CdT d'Almeria.Fent clic aquí el podreu llegir.
No t'ho pots perdre
Seminari "Ensenyar a pregar" | David Guindulain, sj
dilluns 14, 21 i 28 d'octubre de 19:30h a 21h
Encara estàs a temps d'inscriure't en aquest taller on la pregària és eix vertebrador de la persona. Més informació aquí. Taller enmarcat dintre de la  programació del 1r trimestre.
Taller: La pràctica de l'atenció plena - Mindfulness | Olga Almató
dijous, del 17 d'octubre al 21 de novembre de 19:30h a 20:45h
Coneix i entrena la teva ment. Aprén a relacionar-te amb el que està passant a la teva vida, ara i aquí, en el moment present. Recupera l'equilibri intern atenent de manera integral: cos, ment i esperit. Millora la capacitat d'atenció i concentració, el control d'impulsos i les emocions, la capacitat de resoldre dificultats i conflictes, gestionar l'estrès i millora l'empatia i desenvolupa la compassió.
Taller d'acompanyament espiritual | Maite Valls
dimecres 30 d'octubre i 6, 13 i 20 de novembre de 18:30h a 20:30h
"Acompanyant als altres ens acompanyem a nosaltres mateixos". A través d'alguns conceptes de teoria de la psicologia, exercicis pràctics de role-playing i d'aprofundiment en el propi procés personal obtindrem eines bàsiques per a l'AE.
Jornades entorn la infància i l'educació. Experiències de treball en el tercer sector
dimecres 23 i 30 d'octubre de 19:30h a 21h
La Fundació Migrastudium, la Fundació La Vinya, la Fundació Carles Blanch i la Fundació La Salut Alta ens conviden a unes jornades entorn la infància i l'educació. El primer dia hi haurà la presentació de les jornades i un cine-fòrum. El segon dia tindrà lloc una conferència i un taller sobre la situació de la nostra infància en risc d'exclusió.
"Bíblia per no iniciats" | Mª Rosa Subirà i Llorenç Puig, sj
dimarts 5, 12, 19 i 26 de novembre de 19.30h a 21h
Per entendre la història d'un poble escrita mil anys després; les grans pregàries a la Bíblia; com no perdre's en la selva; així com temes difícils de la Bíblia. Organitzat conjuntament per CiJ i CL.
Anglès | Roger Garcia, professor
dilluns i dimecres, del 2 d'octubre al 18 de desembre
de 17.30h a 18.30h (grup intermig) i de 18.30h a 19.30h (nivell avançat)
Destinat a gent amb ganes de practicar i millorar les seves habilitats comunicatives en anglès sense exàmens ni pressions. Classes on els objectius són motivar, acompanyar, incentivar l'activitat Intel·lectual i la sociabilitat entre persones de perfil més aviat gran.
Anota a l'agenda
Visita la nostra agenda on hi trobaràs tota la informació respecte el que es va fent dia a dia al Casal Loiola.
 

 
Tens temps pels altres?
Visita la borsa de voluntariat on hi trobaràs les demandes de voluntariat que ens feu arribar al Casal Loiola.
Qui és qui?
Agustí Llop | Comunitat Germanor
 Qui ets i a què et dediques?
Sóc l’Agustí Llop, un avi barceloní de 70 anys, casat amb l’Elisa Sarsanedas, una àvia fenomenal.  M.B.A. Esade 1965 i actualment jubilat, col·laboro de forma voluntària en temes de gestió econòmica en una Fundació dedicada a la tutela de persones amb disminució psíquica. Formo part del grup coordinador de la nostra Comunitat i camino, penso, prego, bado... faig cangurs (dosificats eh?) i com algú ja haurà endevinat, sóc el pare de l’Oriol i l’Anna Llop de la Comunitat Bermanchs.  

Què fas al Casal Loiola?
Formo part de la Comunitat Germanor, Comunitat més que centenària, la qual fa dos anys va demanar integrar-se en el projecte del Casal Loiola, sol·licitant, a la vegada, un espai per realitzar les seves activitats. Ens trobem molt bé en el Casal i estem en ple procés d’integració, coneixent persones, assistint a les Eucaristies dels dissabtes, a xerrades, taules rodones, etc. I donant també a conèixer la nostra Comunitat, el seu tarannà, les seves activitats, etc. Ben aviat espero que es pugui trobar en el vestíbul del Casal, un tríptic informatiu sobre nosaltres. Juntament amb l’Elisa, som els representants de la Comunitat en la Taula del Casal. 

Que és el que et fa vibrar?
La vida només te sentit quan estimes. Com diu la cançó, “...estimant farem la nostra via i serem de tothom germans...”. Val la pena. 

Un somni pel Casal?
Que sigui un lloc on els infants, els joves i els adults (els més grans també ens hi afegirem) interioritzin i visquin l’amor del Pare i aprenguin a transmetre’l a la nostra societat, cada cop més diversa, plurireligiosa i multicultural. 

Alguna anècdota que t’hagi passat al Casal
Anècdota encara no en tinc cap, però sí que puc dir que la meva família està força lligada a aquesta casa, ja que tres fills van ser batejats a l’antiga cripta del Fòrum Vergés i quatre nets han estat batejats a l’actual Casal. 
Serveis permanents dels quals pots gaudir
Eucaristia - Cada dissabte a les 19.30h.

Possibilitat de realitzar altres celebracions litúrgiques

Acompanyament i Exercicis Espirituals

Espais de pregària
 Voluntariat Loiola

Espais per a reunir-te amb el teu grup o comunitat.

Biblioteca i sales per estudiar.

Punt de venda de la llibreria Claret.
 
Casal Loiola
C/ Balmes 138, 08008 Barcelona
93 415 64 34 - de 17h a 22h de dl. a dv.
info@casalloiola.org | www.casalloiola.org

web Casal Loiola facebook Casal Loiola contacta Casal Loiola
Casal Loiola

 

 

Esteu subscrits per rebre informació del Casal Loiola. Si voleu deixar de rebre informació del Casal Loiola per a info@casalloiola.org, podeu sol·licitar-ho a través del següent enllaç: Donar-me de baixa
Casal Loiola Balmes 138 Barcelona, Barcelona 08008 Spain
Email Marketing Powered by MailChimp