Estàs aquí

Trobada Centres Fe-Cultura-Justícia de la Companyia de Jesús

Madrid 24-25 de març
 
El passat divendres i dissabte va tenir lloc la trobada anual dels centres que formen part de la branca pastoral de la Companyia de Jesús sota el nom Centres Fe-Cultura-Justícia i que a partir d’ara s'anomenarà el Sector Servei de la Fe.  

Hi eren representats els centres d'Alacant, Múrcia, Burgos, Valladolid, Saragossa, La Corunya, Còrdova, Bilbao, Pamplona i Barcelona.  També hi era present una representant del Grupo Comunicación Loyola.
  
El divendres 24 a la tarda va haver-hi una trobada amb Fernando Vidal, investigador de l'Institut Universitari de la Família de la Universidad Pontificia de Comillas, del que va ser director durant 10 anys, per parlar sobre el fundamentalisme catòlic.

El concepte de “guerra cultural” expresa el conflicte ideològic en el que estem immersos. Hem passat de contextos “centrats” a contextos molt ideològics i amb posicions molt confrontades. Hi ha una polarització de postures tant d’extrema dreta com d’extrema esquerra  amb posicions molt radicalitzades i confrontades.   “O estàs amb mi o ets el meu enemic”; “ets còmplice o desertor”. 

Per contra hi ha una massa entremig que pel fet de no posicionar-se no cotraresta la força dels extrems que no deixen de ser minories.

Us deixem un document molt interessant del Fernando Vidal on explica aquest moviment i que pot ser bo treballar-lo a nivell de formació: La fórmula mediática del fundamentalismo católico
 
Dissabte al matí les sessions van anar dirigides a fer una actualització de com estan funcionant els diferents centres i les diferents activitats que en ells es desenvolupen des de la vessant espiritual, social i de formació. Cada una amb les seves particularitats.
 
Una trobada molt interessant de contingut i també per fer-nos presents i compartir moments de reflexió i inquietuds i preocupacions dels centres i la seva vinculació amb la Companyia de Jesús.