Estàs aquí

Acompanyament arran d'una separació

ACOMPANYAMENT ARRAN D´UNA RUPTURA DE PARELLA 

Quan vius una ruptura de parella, la teva vida queda molt alterada

Et cal un temps nou per recuperar l'estabilitat i poder-te reorientar

Et proposem reiniciar el teu projecte vital, acompanyant-te tot seguint l'itinerari de "Las cuatro estaciones" 

 

 

Què és "Las 4 estaciones"?

"Las cuatro estaciones" és un itinerari d'acompanyament i acolliment personal.  No és només un llibre per llegir ni un llibre d'autoajuda sinó una guia de viatge. Es tracta de vivències i exercicis, pràctiques que et proposem fer.

Dissenyat per un equip de familia en el si de les CVX-E, neix de l´experiència de persones que hem viscut divorci o separació i busquem reconstruir el sentit del nostre projecte de vida.

Sentim que la vida acompanyada és més vida, per això al seu dia ens vàrem animar a demanar ajuda i avui volem ajudar-te a tu.

 

¿Com neix aquesta eina?

“… un discerniment particular és indispensable per acompanyar pastoralment els separats, els divorciats, els abandonats. Cal acollir i valorar especialment el dolor dels qui han patit injustament el divorvci o l’abandó o bé s’han vist obligats a trencar la convivència pel maltractament del cònjuge. El perdó per la injustícia patida no és fàcil però és un camí que la gràcia fa possible. D’aquí la necessitat d’una pastoral de la reconciliació i de la mediació mitjançant centres d’escolta especialitzats que caldria establir a les diòcesis …” Amoris Laetitia 242

 La CVX-E (les comunitats de vida cristiana d’Espanya), recolzades per la Universitat de Comillas responen a la crida del Papa Francesc i construeixen amb nosaltres, des de les nostres vivències, aquesta eina, que neix del dolor i de les ganes de re-crear-nos en un projecte de vida nou per obrir-nos a l’acció de Déu que sempre sembra vida i esperança fins i tot on no sembla que n’hi hagi

 

¿Què et proposem?

Hauràs vist la portada del Llibre “Las cuatro estaciones ” (la tens més abaix i el llibre està a la venda al Casal Loiola). No és només un llibre per llegir ni un llibre d’autoajuda sinó una guia de viatge. Es tracta de vivències i exercicis, pràctiques que et proposem fer. Es requereix un treball personal, disposar-se a fer un viatge interior, acollir les ferides, descobrir els dons rebuts que no coneixíem. És una tasca de trobada i transformació. És una proposta per restaurar la vida pròpia a l’estil de Jesús de Natzareth.

 

¿Què et demanem?

Una actitud de disponibilitat, ànim i generositat.

L’horitzó que planteja aquesta guia és recrear la vida.  Recrear la vida és una invitació que Déu ens fa en qualsevol circumstància en què ens trobem.

 

¿Com és l’itinerari de viatge?

Aquesta guia de viatge et proposa 4 etapes o estacions, que no són rígides, es tracta d’acompanyar el teu moment:

L’hivern és temps de disposar-se i reobrir el camí.  Són trobades generalment quinzenals en què comparteixes, els exercicis que se’t prop

osen en una fitxa i que tu has treballat personalment a casa.

L’acompanyant t’escolta, et donarà ànims, però no dirigeix la teva experiència, l’acompanya. El procés d’acompanyament és personal, confidencial i de caràcter espiritual.

La tardor ens convida a un temps per al perdó. Persones que com tu hem patit la ruptura hem vivenciat com perdonar i perdonar-se ha estat sanador, per a nosaltres i per a les nostres relacions familiars, El perdó és un do, que neix del cor en el moment oportú. Quan sigui el teu moment et convidem a un treball personal que es fa en petits grups.

L’estiu és el temps d’obrir-nos a la vida comunitària al si d’una comunitat cristiana, t’animem i acompanyem a fer aquest pas si és que ja no l’estiguessis vivint. La vida comunitària us ajuda a obrir les portes de la primavera, temps de florir en un projecte nou.

 

¿Vols saber alguna cosa més de nosaltres?

+Som part dels projectes i propostes del Secretariat Diocesà de Pastoral Familiar.

+Ens trobes al Casal Loiola:  Balmes 138, 08008 Barcelona

 

¿Com contactar-nos?

⦁ Telèfon : 934 156 434

⦁ e mails : ​4estaciones.casalloiola@gmail.com /  4estaciones@casalloiola.org